Sjukstuga och helg

december 10, 2017

Det blev lite längre självständighetsledighet än tänkt. 

Alicia var ju hemma både tisdag (som vanligt) och onsdag, men sen började vi märka på onsdag kväll att allt nog inte stod riktigt rätt till. För det första ville hon inte ha nån mat, och sen satt hon bara mest stilla i soffan. Hon vaknade också ett par gånger under natten sen, var svårväckt och trött på morgonen, och kändes varm som en kamin. Mycket riktigt hade fröken feber, så hon fick stanna hemma med mig på torsdag och med sambon på fredag.

Är ändå nöjd över att ha klarat oss så här bra hittills denna hösttermin, vi hade bara en vab-dag på var från tidigare, då hon hade nån slags tredagarsfeber i september. Verkar vara samma nu också då hon inte har några andra symtom, kan man få det fler gånger...?

Antar att hon plockat på sig nåt i måndags då de var på teater med ca 200 andra barn. Sambon muttrade över det där redan innan, att ska det nu verkligen vara nödvändigt att ordna sånt mitt i influensatider, och med facit i hand så hade han ju rätt...

Vi har mest gosat i soffan med böcker och film, men jag har även passat på att krympa tvättberget lite grann, diska en maskin och hänga upp julgardiner i vardagsrummet. Men faktum kvarstår, det är så trååååkigt att ha sjukstuga när man verkligen är inlåst och inte ens kan gå nånstans.

Ännu på lördag fick vi finna oss att stanna hemma, men idag söndag ska vi aktivera oss lite smått med att åka och handla och sånt där. Och alla dagar har hon sovit middag utom just söndag, så vi får väl nog konstatera att fröken är frisk nu! :)

Och så har vi plötsligt en hel massa torra blöjor, eftersom fröken plötsligt har börjat säga till när hon behöver kissa. Sådär från ingenstans bara! Jag nämnde ju i förra inlägget att vi skulle ta tag i det där över julledigheterna, men nu verkar det som att hon fixar det självmant. :) Till och med en natt vid tretiden väckte hon oss och meddelade vad som behövdes. Blöjan har sedan flera månader tillbaka varit torr på morgonen och hon har då kissat i pottan, men resten av dagen har det inte funkat, förrän nu då! Finfint! Det kom sådär plötsligt på en gång och nu har vi haft tre helt torra dagar.

Det här med att tillåta kroppen att göra "nummer två" är sen ett annat kapitel, det jobbar vi på fortfarande...

Annat jag sysslat med i helgen var att gräva fram lite 98:ans plagg ur mina gömmor och ibruks-tvätta. Vi har ju smyg-börjat med leggings och pyjamas redan då benen på 92:orna började kännas i kortaste laget, men nu prövade vi lite tröjor och sånt också. Där är det dock ingen panik, de är sååå stora och man får vika upp ärmarna en rejäl bit, ifall de inte har muddar som håller dem på plats. För att inte tala om alla plagg i dubbelstorleken 98/104, de får vi nog vänta med ett tag. Jag har inte varit nåt fan av dubbelstorlekar tidigare heller, men nu verkar det som att det blir allt mer vanligt förekommande ju större kläderna blir, speciellt på överdelar, hmm...
  

You Might Also Like

0 kommentarer