Självständighetsdag

december 06, 2017

Jaha, så gick det ett tag igen och mycket har hunnit hända.

Förra lördagen lämnade vi fröken hos fammo och åkte själva till Vasa för att julhandla. Morgonen blev galet stressig men resten av dagen gick fint. Nu borde vi ha alla julklappar utom typ två, skönt att ha det undan såpass tidigt! Vi traskade runt på stan och åt även middag på ett nytt ställe (för oss iaf) innan vi sedan styrde hemåt igen. Fröken hade haft mycket roligt, hjälpt till med olika saker, varit till stan en sväng med vagnen och sett tomten, och sedan vägrat lunchsova, haha.

I måndags somnade sambons farmor in. Hon blev över 95 år och hade blivit sämre den senaste tiden, så det var nog inte helt oväntat.

Alicia har varit till doktorn med sina besvär. Vi fick bedövande salva som ska smörjas och sen fick vi magmedicinen på recept också, så den blir lite billigare. Hoppas det reder upp sig nu. Jag har vissa förhoppningar om att vi skulle få henne blöjfri över jul också, en vi får se hur det utvecklar sig...

Idag är det självständighetsdag, Finland 100 år. Jag fnyste lite åt det här med att butikerna inte ens kan ha stängt den dagen, men ändrade sen åsikt när det visade sig att just den här dagen var typ den enda vi kan få hem detdär hallskåpet från Jysk (som ska hem inom 7 dagar efter att det anlänt), eftersom de få decemberhelgerna plötsligt blev ännu färre... Vi har varit ute i solen på förmiddagen och sen åkte sambon iväg för att hämta skåp och vi sover lite hemma. Sen ska vi baka pepparkakor, enligt tradition.

Ojoj, det är så roligt att diskutera med lilla fröken nu. Man borde ha en bandspelare med sig vart man än går. :D Vi var som sagt ute på förmiddagen och det var allt från att nyckelpigan (en målad sten vid ett grannhus) hade sovit gott inatt "men kissat jättemycket i sängen", så såg vi ett flygplan som "skulle åka till Hoplop" och så pratade vi om att gamla fammo inte längre bor på servicehemmet då vi gick förbi, utan hon har blivit så gammal att hon levt färdigt och dött, och nu får vi snart åka och tända ljus för henne också, precis som vi gör för mommo ibland. "Hon e också gammal hon?" tyckte fröken, och det hade jag liksom inget bra svar på men behövde heller inte fundera ut något, eftersom dagmammans bror plötsligt kom körande med bilen och vinkade... "De va I som kom me bilen!!!" :) Sen pratade vi vidare om smultronstället där vi ska plocka smultron igen i sommar "å hallon å!" och sen tyckte fröken att vi skulle gå in och äta lunch så då gjorde vi det.

Nä, nu ska jag gå ut på balkongen och hänga upp lite ljusslingor, medan solen fortfarande lyser och det är 15 grader varmt där ute...
  

You Might Also Like

0 kommentarer