"Dagens längd är 5 h 3 min"

december 19, 2017

Jag krigar vidare mot mörkret, men åtminstone blev det plötsligt lite lättare när det kom lite snö igen och världen blev en aning trevligare igen. :)

I helgen har vi haft ett och annat för oss. Lördag kväll var vi på födelsedagskalas då sambons lillebror fyllde 40. Vi fick äta god mat och sen bjöds det även på program av olika slag. Det sistnämnda lämnade dock lite på hälft då jag och Alicia åkte hem vid frökens läggdags. Vi fick skjuts tillochmed, väldigt tacksamt med tanke på mörker och halka!

Det här med att jag helst inte kör bil leder alltid till intressanta diskussioner. :) Vi bor ju i princip på landsbygden och ALLA kör bil. Oftast kommer det inte fram något som gör att jag skulle ändra åsikt, då jag ju klarar mig helt bra utan bil. Man får vardagsmotion och slipper dyra utgifter och sparar lite på miljön. Allt jag behöver finns nära. Det enda riktigt bra argumentet är ju det här med vad som händer ifall Alicia (gud förbjude) skulle behöva iväg till akuten och sambon inte finns i närheten. Kan tänka mig att det blir aktuellt sen också ifall fröken ska börja skjutsas till hobbyn och kompisar i andra delar av kommunen, men det är ju något år dit ännu.

Hur som helst, det här med att ha en hel lördagskväll för sig själv var ju inte helt tokigt, jag stornjöt av frihetskänslan att få vara ensam hemma (ja, eller Alicia sov ju alltså), det är en speciell känsla som man inte får känna alltför ofta numera. Vi får kanske fundera på nån lösning kring det här, för jag vet att sambon är precis likadan ensamvarg och stannar ofta uppe en stund efter att jag gått och lagt mig (till min stora förtret, jag vill ju kramas!) just för att få den där efterlängtade ifred-tiden.

På tal om sambon så mådde han väl inte heeelt bra på söndag, så det blev bara Alicia och jag som tog oss en mysig (och jättehal!) söndagstur på stan. Vi uträttade några ärenden i söndagsöppna butiker (hur bra såhär inför jul!) och så var vi på julbasar där vi även passade på att äta grötlunch. Handlade även lite mat innan vi gick hem igen.

Igår inleddes sista arbetsveckan inför julledigheterna. Jag jobbar hela denna vecka men sen är jag ledig tio dagar i ett sträck. Det blev lite pusslande då dagmamman skulle ha ledigt 21-31.12, men sambon fick byta denna veckas lediga tisdag mot torsdag, sen fick vi barnvakt till fredag och så tar jag ut övertidsledigt (landar visserligen en halv dag på minus sen) tre dagar i mellandagarna. För sambons del (som chefar över ett lager med färskvaror som ska ut till butikerna) blir det däremot väldigt hoppigt med jobb bägge lördagar (23 och 30) samt inventering i mellandagarna och en del annat.

Idag tisdag har solen tillochmed skymtat fram strax över horisonten. Och efter i övermorgon vänder det och börjar långsamt bli ljusare igen, tjohoooo! :)
  

You Might Also Like

0 kommentarer