Så blev det ett inlägg av detta också!

november 12, 2017

Det var bättre förr, på den tiden då det bloggades varje dag. Då var tröskeln inte lika hög för att öppna och skriva ett nytt inlägg. Nu får man först börja fundera när man senast skrivit, vad man skrivit om och sen ännu försöka dra sig till minnes vad som hänt sen dess... :)

Jag lider av bloggtorka. Det har ni säkert märkt. Jag ser ju att ni klickar er in här dag efter dag och jag vill ju gärna bjuda er på lite nytt innehåll. Men det händer liksom inte så mycket utöver det dagliga att rapportera kring. Och så känner jag ett smygande behov av att få vara ifred och dra mig undan.

Jag är ju lite av en no-bullshit-människa. Raka rör. Därför kan jag liksom inte driva en ytlig blogg som bara består av en sida (för då känns det som om jag ljuger för mig själv), samtidigt som jag heller inte kan driva en ärlig blogg med både ups and downs, eftersom det mer och mer börjar gå upp för mig hur mycket folk faktiskt talar skit om varandra. Jag står ju för det jag skriver, men jag vill ju liksom inte att andra ska sitta och diskutera det sinsemellan utan de kan ju gärna ta eventuella åsikter direkt med mig då. (Obs, jag har ingen aning om huruvida det görs, men det ligger ju ganska nära till hands, "den som talar illa om andra i din närvaro, pratar illa om dig i din frånvaro" och så vidare...)

Nä, det är inga kriser eller så på gång, all is cool in the neighborhood och så vidare.

Sex veckor till julafton hörni! Julklapparna till lilla fröken är inte så svåra att fundera ut, men de här andra... Som redan har allt. Det är svårt att liksom överraska någon på det sättet. Frågar man så behöver folk ingenting. Och att köpa något bara för att köpa känns liksom lite onödigt. Förbrukningsvaror kanske är ett säkrare kort?

Jag sitter och klurar på huruvida vi ska fira första julen hemma. Hittills har vi ju firat vartannat år med sambons familj och vartannat år med pappa, men nu börjar det i ärlighetens namn kännas som om det kunde vara skönt att inte behöva åka iväg nånstans med allehanda tillbehör och tusentals paket, då är det ju lättare ifall pappa kommer till oss, speciellt långt är det ju inte. Vi får se hur vi gör.

Idag är det farsdag. Vi fick sovmorgon till åtta när fröken vaknade och sjöng både bockarna bruse och en kulen natt. Och sedan, efter pottbestyr och muminskådande, fick pappan i huset både paket och ett egenhändigt tillverkat kort. Nu njuter jag av tystnaden en stund (bokstavligen, dammsugarmunstycket har gått sönder och det vi har i reserv gör oss döva) medan fröken sover och sambon gymmar. Sen bär det av på vidare farsdagsfirande!
   

You Might Also Like

0 kommentarer