Lite gott och blandat

november 21, 2017

Katten


Jaha, helgen har vi klarat av, och så ett par dagar på det också. Lilla fröken hostar fortsättningsvis om nätterna och kattskrället har fått sin sista penicillintablett idag. Så åtminstone slipper man gå runt och leta spyor i lägenheten på morgonen och när man kommer hem.

Hoppas att det är bra så här nu, att det inte är något annat. Tycker hon har betett sig konstigt i höst när vi sådär på riktigt började fundera på saken. Väldigt undvikande, och smyger platt och osynligt ifall lilla fröken är i närheten. Alicia är ju väldigt förtjust i kisse och vi försöker ju påpeka (ibland på skarpen) att man inte får springa efter henne, men det går inte alltid fram. Så ofta är kisse synlig en stund när vi kommer hem och lagar/äter mat men sen då kvällsbuset börjar försvinner hon undan i sin sovkorg under en säng och kommer fram först när hon är säker på att ungen har somnat. Hm.

Vi har försökt ge henne extra uppmärksamhet nu och pysslat om henne med burkmat och famngos, något som hon givetvis utnyttjar i allra högsta grad och nu kräver all uppmärksamhet som går att få, heh...

Youtube


Ja. Och så hade jag tänkt skriva några rader om den där intressanta Yle-artikeln om youtube för småbarn, där man hade intervjuat den näststörsta youtubern i Finland som händelsevis råkar ha en kanal för barn.

Vi fick ju upp ögonen för det här för ett tag sedan, då fröken tröttnat på Pino och Babblarna och allehanda sånger. Just bland annat den där som nämndes i intervjun, den som påstås spela bä bä vita lamm i 26 minuter. Jag vet exakt vilken video det ä för den har gått varm här hemma under namnet "fåren pruppa" (vilket de gör i slutet av sången). Sen fortsätter den ju med andra sånger, det är ju inte samma i 26 minuter. End of parentes. Hur som helst, jag har flera gånger påtalat för sambon hur mycket pengar de måste tjäna på sånt där då det fort blir barnens favoritklipp.

Så vi kollade runt lite på vilka andra youtube-kanaler man kunde titta på, när vi nu annars inte har nån barnkanal utan får hålla till godo med buuklubben och pikkukakkonen. Hittade flera svenska kanaler där man ibland leker så bara händerna syns, men ibland är det barn med i rutan också. Just det här med att ha barnen med på film vet jag inte om jag är så förtjust i, men det kan ju bli en kul grej att göra tillsammans, ifall man är intresserad av sånt.

Jag är med i en finlandssvensk mammagrupp på Facebook också, där frågan om youtube (bland annat) kom upp härom dagen, mycket intressant att se hur pass olika åsikter det finns om detta. Skulle gärna klippa in de kommentarer som skrevs av en dam som jobbar med barn och medier, men gruppen är sluten så jag gör inte det. Summa summarum verkar det som att ju mer man själv har erfarenhet av eller jobbar med såna frågor, desto mindre rädd är man.

Black Friday


Har ni laddat upp inför Black Friday? Jag har kikat runt och bokmärkt en hel del procukter och grejer som jag hoppas kommer vara nedsatta sen på fredag. Just den dagen kommer väl bli ganska rörig, först julfestförberedelser på jobbet då man plötsligt blev en del av planeringsgruppen (vi har haft mycket kul under planeringen!) och sen julfest på kvällen, så nån ledig tid lär vara sällsynt den dagen men jag tänkte försöka titta redan efter midnatt och sen får man väl passa på under lunchpausen eller nåt.

Intressant också att många kör en såkallad black week, det blir ju nästan jobbigt med alla reklammejl som ploppar in i inkorgen.

Jul

Den närmar sig med stormsteg. Har ännu inte bestämt var vi ska fira, men oavsett hur det blir så lär man ju inte komma undan det här med tomte i år... Håhååjajaa, tänk om det ändå fanns en tomte på riktigt, så man slapp fundera på den saken. ;)

Vi har inte gjort några julförberedelser direkt. Såg att folk i husen här på backen har börjat julpynta redan, men vi avvaktar väl till lillajul. Och så har vi tummat på att försöka plocka hemma 20 minuter varje kväll, så kaaanske huset är i nåt slags julskick sen. Och så hade sambon tydligen ordnat en barnfri dag endera lördag eller söndag nästa vecka, så vi får komma oss ut på tu man hand till närmaste storstad och handla julklappar och äta gott. :)

Ooookej.

Nu har jag väl svamlat tillräckligt för ikväll, känner jag! Det låter som att jag skulle behöva ta över med nattningen, fröken har börjat testa sin pappa något enormt med alla möjliga påhittade kissbehov och jag-ska-bara och busanden i sängen, men det blir väl knappast bättre av att jag går in och styr upp (jag menar, då kanske jag snart blir tvungen att natta varje kväll, heh) ifall hon inser att det går att bråka sig till extratid. 
  
Over and out!
  

You Might Also Like

0 kommentarer