Tisdag

oktober 24, 2017

Ny vecka och nya tag. Måndagen kom som en mjuk välkomnande filt och lindade in mig, typ. :)

Nu har jag fått vila hjärnan lite på jobbet ett par dagar och sen var jag dessutom på yoga igår. Det här med att vila hjärnan är ju relativt, det låter ju lite förminskande mot jobbet då man säger så, men det jag syftar på är alltså att man oftast får koncentrera sig på en sak åt gången på jobbet, medan det dras i en från alla håll hemma. Och för mig som kategoriserar mig som HSP så blir det väldigt påfrestande när det händer tusen saker omkring mig samtidigt, på samma gång som jag ska bolla tusen andra saker.

Efter att fröken somnat igår satte vi oss dessutom ner och gjorde upp ett schema över vad som händer denna vecka (jag på yoga måndag kväll, sambon husbolagsmöte tisdag kväll, jag på jobbmöte som drar ut längre på onsdag eftermiddag, födelsedagskalas onsdag kväll, handla mat på torsdag kväll) samt vilka dagar det ska ätas vad (färdiga köttbullar och fryst potatismos på onsdag då det blir tight), fröken ska ha jumppakläder (dvs halksockor och t-shirt på) på torsdag då de far på gemensam jumppa från dagmamman, på fredag ska Alicia skötas av sin gudmor då dagmamman har ledigt, och sådär bortåt.

Och precis som jag gissade, fick vi nu hem en lapp där det meddelades att dagmamman ska vara ledig 21-31.12. Det är ju jultider förstås, men ändå fem lediga vardagar som måste pusslas ihop på något sätt. Jag har lyckligtvis två sparade dagar som jag räknade ut att kan behövas i mellandagarna (från i mars då jag jobbade på valsöndagen), och sambon kan eventuellt ta nån dag innan jul, men efter jul ska det inventeras på hans jobb och då måste han vara där. Vi får se hur vi gör, men det måste väl gå att lösa på något sätt.

På tal om jul, idag är det den 24 oktober, precis två månader till julafton, och jag funderar på om man borde börja köpa julklappar snart...
  

You Might Also Like

0 kommentarer