Det här med vinterytterkläder

oktober 11, 2017

...åt en 2½-åring. Hjälp! Nu är det ju första vintern som fröken kommer att vara hos dagmamman och jag känner mig lite lost.

Eller kanske inte lost, men förfärad över hur hutlöst dyrt det blir. Såg att Reima hade fri frakt för tillfället, och vi skulle väl behöva både hösthandskar, vinterhandskar och vintermössa, men det landar på 100 euro bara det! Maj gaad liksom. PoP har också liknande priser.

Jag vet inte med er, men jag tycker det blir löjligt dyrt. Lägg sen till skor och halare på det så är vi lätt uppe i 300 euro ifall man ska köpa nytt. Klart att man vill att ungen ska hållas varm liksom, men det blir ju fånigt mycket pengar! Visst, det börjar ju gå att ha kläderna två vintrar nu när de inte växer sååå mycket längre (första vintern hade vi halare i både stl 74 och 80, ifjol i både 86 och 92), men ändå...

Jag kör ju fortfarande ganska långt på loppis, men nu börjar hon ju vara i en sån ålder att kläderna faktiskt slits och det leks i dem så de behöver hållas torra och det är inte helt lätt att hitta vettiga kläder på loppis. Man vill ju känna sig säker på att hon inte fryser.

Å andra sidan tror jag att vår dagmamma har lite annorlunda rutiner än t.ex. på dagis. Där är det väl ut i ur och skur som gäller, medan de t.ex. inte går ut ifall det regnar (!) hos dagmamman. De är ju ute med kurabyxor om det är vått på marken förstås, men inte om det regnar.

Så jag undrar hur mycket man egentligen ska behöva satsa, då de ändå inte är ute timtals åt gången. De är ute på förmiddagen och sen hinner hon också vara ute typ en timme efter mellanmålet innan jag kommer och hämtar.

Förut om vintrarna har jag ju varit med henne ute och liksom sett och känt ifall det verkar kallt, men nu kommer detta att vara utom min kontroll. Blir väl tvungen att sända med ett helt lager med extrakläder och så får de klä på vid behov, haha.

Dagens svammel, tackohej!
  

You Might Also Like

0 kommentarer