Oktoberplaner

september 20, 2017

Härmed utser jag oktober till må-bra-månad. 

Jag kommer typ att ha oceaner av egentid i oktober och tänkte satsa lite tid på sånt som får en att må bra. Inte för att jag på något vis mått dåligt innan heller (eller ja, födelsemärke-hysterin i augusti var ju inte kul, men jag mår liksom grund-bra så att säga), men det finns ju alltid rum för förbättringar liksom!


1. Få fler sömntimmar
Jag är i grunden en riktig nattuggla som gärna är uppe och myser till långt efter midnatt. Men det funkar liksom inte riktigt när man är tvungen att kliva upp 6:45. Eller ja, det FUNKAR väl, men... Det märktes i augusti då jag återvände till jobbet och plötsligt sov ett par timmar mindre. Det funkar ju, men man mår bättre ifall man sover ordentligt, och nu tänkte jag försöka inta vågrätt viloläge i sängen senast 23:30.

2. Börja yoga
Har redan tjuvstartat! Passade på att köpa ett seriekort medan jag ännu har möjlighet att få det subventionerat via jobbet, och nu yogar jag en kväll i veckan, 350 meter hemifrån. Lyx! Jag får komma hemifrån och stretcha samt öva på att slappna av. Jag har ett stort behov av att vara ifred, och även om det är flera andra med på passet så är alla tysta och blundar. 

3. Planera om vårt matschema. 
Vi har ett 3-veckors schema som vi följer mer eller mindre noga, men nu känner jag att det gärna får plockas in lite nya maträtter där!

4. Satsa mer på hudvård
Ska smörja in mig med allehanda väldoftande saker, haha! Och bada badkar!

5. Gå på fotopromenader
Ni veeet ju hur jag våndas över att sakna den där foto-lusten. Jag vill hitta den igen!

6. Röja omkring i walk-in-closeten. 
Det är pinsamt att erkänna men där finns ouppackade lådor sen vi flyttade för snart tre år sedan. Det finns nog fler ställen som skulle behöva ses över, ställen som är mer synliga, men nu beror råddet på dessa ställen nästan på att det inte finns nån vettig förvaring, och därför är det där jag behöver börja. Plus att jag är nyfiken på vad som gömmer sig i alla hyllor och lådor, nu då jag småningom börjar komma i mina gamla kläder igen! Just nu är det ingen som ens kunnat ta sig in där på flera månader, då vi lyfte in ett stort skåp dit då sovrummet skulle målas...

7. Fortsätta gå ner i vikt 
Jag gick ju ner närmare 6 kg i somras och vill fortsätta på den linjen så att jag kommer under 60 kg så småningom.

8. Öva lite på det här med att vara närvarande här och nu, typ mindfulness
Jag är så sjukt dålig på det här. Jag ligger alltid steget före, alltid "på väg" nånstans. Lider av nån slags tunnelseende. Borde bli bättre på att liksom se vad som händer här och nu.

9. Stressa mindre
Hänger ju ihop med föregående punkt. Jag har lätt för att stressa upp mig då saker går långsamt. Känns som att man sitter fast i seg sirap på något vis, att allt tar dubbelt längre än man tänkt sig (vilket ju i och för sig är sant också, sedan man fick barn!). Men att stressa när man inte ens har bråttom någonstans, det är så onödigt. Det blev så tydligt en lördag då vi hade varit och handlat och skulle in genom dörren hemma. Fröken hade andra planer och jag blev stressad och ville ha in henne genast, och sambon påpekade att vi ju faktiskt hade NOLL planer för resten av dagen.

10. Variera frukosten 
Inte alltid äta ett par torra skinksmörgåsar, alternativt gröt med sylt, vilket det oftast blir.

11. Läsa böcker
Det finns så mycket intressant att läsa om!

12. Lyssna mer på musik 
Jag mår bra av att lyssna på glad musik! Och återuppta den gamla klassikern "fredagsdisco" som jag och Alicia körde då vi var hemma. Man får ju lite motion på kuppen, heheh...
  

You Might Also Like

0 kommentarer