Fredalörda

september 02, 2017

...och så gick det nästan en vecka igen. 

Jag vet inte om jag har något särskilt att rapportera, jag har jobbat hela veckan som vanligt, sambon och Alicia har mestadels varit komplediga (förutom må och fre) och livet rullar väl på ungefär som vanligt.

I onsdags var jag och tog bort operationsstygnen, och fick lägga mig på den där britsen nedanför den där grisplanschen, i det där rummet där jag relativt frekvent låg 2014/2015 och lyssnade på lilla frökens hjärta. Vaddå flashbacks? :)

Igår blev det aningen stressigt då vi direkt efter jobbet och dagmamman for hem och byta om på en halvtimme (ja, med en tvååring...), mötte upp med pappa och sedan åkte norrut på studentkalas i Vasa.

En något förvånad Vasa-katt som fått äppelpresent av tvååring.

Det låter ju inte som några konstigheter, men i såna här specialfall krävs det en del förberedelser och planering. Dessa gånger kunde det vara bra med en bil till. Eller åtminstone en bilstol till. Samtidigt är det så sällan det ska pusslas, att det ju inte direkt skulle vara försvarsbart att skaffa en till bil(stol) bara för den sakens skull.

Nu löste vi det på så sätt att sambon lånade föräldrarnas ena bil för att åka till jobbet. Sen tog vi sambons bil, hämtade sambon på jobbet, och for upp till Vasa. Och så hämta den andra bilen på jobbet på väg hem igen, och slutligen komma hem. Andra alternativet hade varit att pappa hade kommit en extrasväng till oss kvällen innan för att få bilstolen monterad i hans bil (och orka börja montera loss den igen, sent en fredag kväll!), och att vi då cyklat till dagmamman. Eller också att sambon hade kommit hem från jobbet och vi först därefter åkt, men då hade vi kommit fram en hel timme senare.

Alicia fick äta grötklämmis i bilen (för att få nåt vettigt i sig innan tårtan, hehe) och både sambon och jag var ut och åt ordentlig restauranglunch under dagen.

Systersonen blev firad och nästan hela familjen var samlad. Det är så sällan vi ses allihop, ifjol somras råkade det sig så att alla fyra syskon + pappa deltog i samma begravning, men innan dess hade vi inte setts allihop sen 2008 tror jag. Huhuh.

Det blev ju ganska sent, så vi hade med Alicias pyjamas så hon skulle få somna i bilen på väg hem och sedan förhoppningsvis bara lyftas i säng. Trodde vi. Ungen höll sig vaken i mörkret hela vägen hem! Håhååjajaa... :D Hon var dock väldigt trött sista biten så hon somnade på fem minuter i sängen sen. Halv elva.

Idag är det lördag och fröken slog upp sina blå strax efter åtta. Vi har varit på lite utflykt under förmiddagen, köpt hembakt bröd och ätit gammaldags knackkorv och tittat på diverse djur. Nu har fröken somnat efter lunch och jag passar på att surfa ikapp lite.
  

You Might Also Like

0 kommentarer