Fredag

september 22, 2017

Och så var det... tamtadam... Fredag igen!

Vi har haft lite avvikande program andra halvan av denna vecka, först fröken med enbart feber och därmed misstänkt urinvägsinfektion (läkaren tog ingen CRP och vet ni hur omöjligt det är att få ett kissprov av någon som inte direkt kissar på beställning även om hon rimligtvis borde vara nödig?) och sen dagmamman som tar ut övertidsledigt.

Fröken tillbringade således dagen med sin farmor idag, och nästa vecka har sambon bytt sin lediga tisdag mot måndag istället. Och sen borde vi väl vara tillbaka i vanliga hjulspår igen.

Några helgplaner har vi väl inte direkt, utöver det vanliga i alla fall. Det kunde vara skoj att gå ut i skogen på fototur, men det beror på vilken form fröken är i. Ännu igår hade hon 38,5.

Idag har jag firat fredagen med att gå ut och äta lunch. Ibland får man göra det, i synnerhet om man fått trevliga mejl under förmiddagen. ;)

Sen fick jag mindre trevliga telefonsamtal från HVC under eftermiddagen och nu ska fröken A troligen få antibiotika, bara det att dom ville ha ett kissprov till först. COME OOON LIKSOM, vi har kämpat I TRE DAGAR för att få till det första, och nu ska dom ha ETT TILL?!?! Nä, det är så man vill klä sig i tvångströja och dunka huvudet i väggen.

Fröken kissar INTE på beställning och det där första provet fick vi till på så sätt att vi gick raka vägen från sängen till pottan på morgonen, fröken satt där i 20 min tills hon ansåg sig vara klar, sen klädde vi på en blöja med trosskydd i, och två minuter senare deklarerade fröken att "det kom kiss mamma!" varpå vi fick krama ur trosskyddet i en burk............. Och så var det ju den lilla detaljen att jo, det fanns vita blodkroppar i provet men det vore mer tillförlitligt om vi fick ett mitt-i-kisset-prov för att de första bobborna ska ha sköljts bort.

Ghhhhh!!!

Så jag ringde fammo och de hade provat där också (inför halvstor publik...) men inget kiss. När jag kom för att hämta ungen hinner jag bara föreslå pottan innan hon ställer sig bredbent och skvalar i blöjan. Här ska minsann inte kissas i nån potta. Oh Lord give me strength liksom! Nå, åtminstone har hon inte haft nån feber idag, så förhoppningsvis var det väl bara nån slags tredagarsfeber. Men vi får väl göra nya kissförsök imorgon då.

Sen har resten av dagen fortsatt i samma nervprövande stil, och jag kände mig tvungen att gå ut en sväng innan läggdags för att inte flippa ut helt. Känns som att hjärnan kokar. Så jag tog en halvtimmes promenad och satte mig på en brygga en stund innan det dök upp ett par gubbar som tittade suspekt på mig och ville förevisa sin fångst av slingrande ormlika ål-saker i en hink. Då gick jag hem igen.

You Might Also Like

0 kommentarer