Bloggstatistik, augusti 2017

september 04, 2017

Då var det dags att ta en titt på augusti månads bloggstatistik!

Augusti...vilken konstig månad det varit. Jag vet med mig själv att jag inte varit speciellt aktiv här. Och så får det ju vara ibland. Jag började jobba igen efter juliledigheten och dessutom har tankarna upptagits av en massa oro. Attans att det ska ta så länge att få svar. :(

Bloggstatistik, augusti 2017


Under månaden som gått har jag publicerat 12 (!) inlägg (0,39/dag) och fått 1 kommentar. I vanliga fall brukar jag väl publicera i strt sett varje dag, men som sagt har jag haft mycket annat i mina tankar denna månad...

Antalet enskilda besök (sessioner) har minskat med 5,04 % under dessa 31 dagar, jämfört med föregående period (1-31.7). Antalet besökare (användare) har minskat med 3,59 % och sidvisningarna har minskat med 3,87 %. Ärligt talat är jag förvånad att det inte sjunkit mer än så, kanske det är fråga om nån typ av "katastrofturism"...

Kurvan för 12 senaste månader ser ut så här:


Fördelningen var 20,2 % nya besökare och 79,8 % återkommande. Tycker fortfarande att det här är lite lustigt, jag har för mig att förhållandet brukar vara det rakt motsatta för bloggar, åtminstone hos de jag sett att presenterar statistik. Men jag gläder mig givetvis för min trogna läsarskara! :)

Ni läser i allmänhet bloggen via mobil 63,79% och dator 23,48% men även några surfplattor 12,73% ryms med.


Trafikkällor, fördelning 


 Direkttrafik 47,3 %
 Trafik via sociala medier 0,8 %
 Har hittat hit via länkar på andra sidor 3,6 %
 Prenumeranter via RSS-flöde och Bloglovin 19,7 %
 Sökningar (Google) 28,6 %


Mest lästa inlägg, topp fem


De inlägg som blivit mest lästa under augusti månad, var dessa:


 1. Äntligen snö!
  Nej, varken ni eller jag har blivit snurriga, detta är ett inlägg från januari som av nån anledning är välläst varje månad.
 2. Bokfavoriter
  Samma fenomen som inlägget ovan.
 3. Ombytta roller, deppiga besked och trevliga fynd
 4. 23 augusti
 5. Vardagspusslet


Åtminstone inga veckodagsrubriker, eller hur? ;)

        Synlighet


        Nej. Har verkligen inte satsat något på detta. Inget kommenterande, inget delande, ingen bildoptimering, inga sökmotorfunderingar. Skrivit bara för "egen dagboks skull".

        Mål för kommande månad

        Försöka komma ihåg att illustrera inläggen med lite bilder, försöka dela inläggen till potentiella läsare, och så att försöka skriva oftare. Vanligtvis skriver jag ju nog nästan varje dag, så denna månad har varit ovanlig. Sen lite smådetaljer kring att sökoptimera bättre. Och kommentera på andra bloggar.         Det var allt för denna gång! Nästa rapport kommer om en månad. 

        Tidigare inlägg i samma serie: Juli 2017Juni 2017Maj 2017April 2017 - Mars 2017 - Februari 2017 - Januari 2017 - December 2016
            

        You Might Also Like

        0 kommentarer