Blogglista

september 17, 2017

Hittade denna lista för några dagar sedan och tänkte att den ska jag också besvara! :) Jag bloggar för att: jag inte kan låta bli! :) Heheh, nä men skrivandet är viktigt för mig, och har alltid varit. Jag har väl nån slags kreativ ådra. Som liten hittade jag på sagor och gjorde tidningar som delades ut i grannskapet. Sedan avancerade det till nån typ av ungdoms/musiktidning som jag pynjade ihop med hjälp av CorelDraw på datorn (den stannade dock där). Men ja, bloggen var det vi talade om nu! Dels fungerar bloggen som dagbok, det är kul att ha allt "till pappers" och kunna gå tillbaka i arkivet och kolla upp saker, eller annars bara läsa bakåt. Jag har bloggat sedan 2001, först skyddat i diverse communityn men offentligt sedan...2005?

Jag läser andra bloggar för att: ha som tidsfördriv, ha som inspirationskälla, ha som kunskapskälla, och för att man liksom vill följa människor som man av en anledning eller annan har börjat följa.

Den första blogg jag läser på dagen: Det kan jag inte svara på, jag läser blogger jag följer via Feedly, och där radas inläggen liksom upp i kronologisk ordning. Jag går således aldrig in på bloggar i webbläsaren. Bloggar som inte har ett flöde som går att mata in i feedly, de följer jag helt enkelt inte, oavsett hur intressanta de skulle vara.

Den här typen av blogg saknas: Tror inte det existerar någon sådan. Det finns bloggar om de mest specifika ämnen, saknar man nån är det nog för att man inte hittat den än, tror jag. :)

Det här skrivs det för mycket av i bloggar: Var och en får väl skriva om vad man vill, och sen är det väl upp till läsaren att klicka sig vidare ifall innehållet inte intresserar, tycker jag. Och efter det diplomatiska svaret kan jag avslöja att jag personligen läser aldrig bloggar om träning, renovering, eller mycket ytliga "reklambloggar" (där var och varannat inlägg består av reklam, 10% reklaminnehåll kan man godkänna tycker jag), men det är som sagt mina personliga preferenser.

Blogg eller vlogg: Definitivt blogg. Jag har aldrig heller förstått grejen med poddar, annat än möjligtvis om man åker bil långa sträckor eller typ joggar (ingetdera gör jag). Det går ju såååå mycket fortare att läsa text! .

Atmosfären i den finlandssvenska bloggvärlden är just nu: Kan inte direkt uttala mig, men jag har inte märkt av några större draman och rabalder den senaste tiden i alla fall. Live and let live.

Det här tycker jag om sponsrat innehåll: Så länge det på något sätt är relaterat till bloggens övriga innehåll eller bloggarens liv och vardag har jag inget emot det, i lagom doser förstås.

Mitt mål med min blogg är: Målen varierar enligt tid och ork kan man väl säga. Då jag har mer tid och energi och inspiration blir det mer satsning på bloggen. Men jag försöker inte mangla ut något med våld utan jag sätter mig och skriver då jag känner för det. Ekonomiskt så vill jag få in tillräckligt så att det täcker domänavgiften, men eventuella extraslantar är givetvis också välkomna.

En bloggare jag vill byta liv med för en dag: Hmm. Jag vet faktiskt inte om det finns nån sån? Jag är gärna jag... Kanske nån resebloggare så jag får ligga vid poolen i värmen?
   

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. Kul och inspirerande lista ^^ Tack för tipset om feedly, det ska jag spana in för min blogg :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du gillade den! :) Feedly är bra, det går också att lägga in annat än bara bloggar (nyheter etc).

      Radera