Måndag-onsdag (ja, jag skulle ju sluta med dessa rubriker)

augusti 02, 2017

Måndag kväll gjorde vi inte så mycket annat än kollade på film. Vid elvatiden blev jag plötsligt supertrött så jag gick och lade mig lite tidigare. Och när klockan ringde på tisdag morgon kändes det som att det vore mitt i natten.

Tisdagen blev ungefär lika hektisk på jobbet som måndagen, men förmiddagskön avverkades så småningom och sen fanns det lite tid till att komma ikapp med annat under eftermiddagen.

Fröken och sambon var ju hemma igår i vanlig ordning, och eftersom sambon fortfarande är förkyld hade det väl inte varit så mycket hålligång under dagen. Därmed var fröken inte trött när det var dags att sova och vi fick natta i evigheters evighet. Sen såg vi veckans GoT-avsnitt innan vi stupade i säng.

Fröken klämde förresten ur sig en rekordlång mening igår, men eftersom jag var upptagen med att byta blöja samtidigt och inte kunde dokumentera just då, glömde jag tyvärr bort den lika fort. Tidigare rekord var sju ord, denna gång blev det tio. Tio!!!

Och för exakt ett år sedan lärde hon sig att gå. Känns helknäppt att tänka på! Fröken var då nästan 1 år och 3 månader. Sen dess har det ju blivit en väldig fart på henne. :)

För två år sen hände det mycket osannolika och fröken sov en lååååång lur på fyra timmar. Vilken lyx det var! Jag kommer fortfarande ihåg hur sjuuukt förvånad jag var, då hon på den tiden inte sov mer än 30-40 minuter åt gången.

För tillfället håller vi på och pottränar. Eller har gjort lite halvslarvigt hela semestern. Jag vet inte om vi gör rätt eller fel, men anledningen är att fröken absoluuut inte vill göra nr 2 i blöjan längre, hon håller sig istället tills det blir hårt och besvärligt. Samtidigt svarar hon "nej!" när man föreslår pottan... Sen, ifall man trots nej:et vägleder henne dit, sitter hon gärna en lååång stund (gärna ska det läsas bok också) tills saken är avklarad, och blir strålande glad när korven väl ligger där. Kiss är det dock svårare med.

Onsdag idag, grått och mulet och betydligt lugnare på jobbet (där det bjöds på jordgubbar till eftermiddagskaffet!). Fröken hade ivrigt skuttat in hos dagmamman och sambon, nu även med ögoninflammation, lyckades få tag på en läkartid som sedan ledde till en antibiotikakur för luftvägarna. Hmm. Undrar om jag också borde haft en sån, men jag är ju "bara" lite hostig och snuvig nu längre...sambon har nog varit i betydligt sämre skick än jag var. Eller så har han man-flu.

Reflekterade förresten lite över hur folk äter numera. Och det här är lite roligt. Folk som inte vill äta kött, men ändå äter köttsubstitut. Folk som inte vill dricka mjölk, men som ändå dricker havresubstitut. Folk som inte vill äta gluten (allergi är en annan sak) men som ändå äter brödsubstitut. "Vi åt middag på altanen, quorn-köttfärssås med oatlygrädde och pasta." Finn fem fel, liksom. :)

You Might Also Like

0 kommentarer