Helgrapport

augusti 08, 2017

Lördag... Det var så länge sen så jag vet inte vad vi gjorde. Höst antagligen har vi bara hållit oss hemma i alla fall, fröken har inte varit utanför dörren sen jourbesöket i fredags.

Söndag var vi helt möra i huvudet efter en natts hostande. Fröken var inte i någon form att följa med på kusinens konfirmation (den här gången heller) så jag och pappa for ensamma. I egenskap av fadder fick jag gå upp i kyrkan och säga konfirmandens namn (hann bli lite nervöst att placera alla namn i rätt ordning, innan det visade sig att det räckte med tilltalsnamnet, heh...) och sen bjöds det på kaffe med goda pajer och tårtor.

Natten till måndag har vi sovit om möjligt ännu värre. Känns som att hela natten var en enda lång hostattack och jag tror att vi somnade halv sex...och vaknade åtta. Jag fick således finna mig i att vara hemma med en liten patient. Det tar emot, för jag vet att det är mycket jobb på måndagar och det finns ju ingen annan som gör mina uppgifter, så någon kollega får ju avbryta sitt jobb och göra mitt istället...zzz...

Mest har vi gosat i soffan, men lite måste man ju försöka hinna med hemma också, ivrigt påhejad av tvåårig kommentator. Tömma kattlådan, t.ex. "DÄÄÄR e en bajskorv! Kisse ha bajsat i lådan. SIMSALABIM, en bajskorv! Oj OJ, mycke bajs här!" Eller röra ihop en hamburgarbiff-smet. "mm, va GOTT me kaksmet. Licia vill smaka!" Och sovit länge, nästan två timmar på dagen.

Natten till tisdag har vi sovit lite bättre, men vaknade vid ettiden och var vakna länge (utan hosta dock!), och visst var det ett hemskt hostanfall där vid tretiden också. Vid tre gav jag upp och gick och lade mig på reservsängen, jag funkar liksom inte utan sömn och till jobbet skulle jag (sambon ledig på tisdagar). Fast först tände jag lampan och gav hostmedicin åt fröken, småpratade lite under tiden och sen lade hon sig ner och somnade om direkt. Sambon reagerade inte på nååågot som helst vis fast vi var uppe med lampan tänd, stackarn är väl helt slut.

Och tro det eller ej, men igår på kvällen när jag låg i soffan kände jag av halsont. Alltså på riktigt. 3-4 dagar hann jag vara frisk. Are U f-ing kidding me??? Nu på eftermiddagen känns det dock bättre, så peppar peppar ta i trä...
  

You Might Also Like

0 kommentarer