Bloggstatistik, juli 2017

augusti 01, 2017

Då var det dags att ta en titt på juli månads bloggstatistik!

För min del har juli varit ledig. Jag inbillar mig (utan att kolla) att jag skrivit lite fler inlägg dessa veckor, men jag har ändå känt mig mer frånvarande. Knepig kombination. Vi har hittat på mycket under semestern och inte suttit framför datorn så mycket. Bloggläsandet brukar väl heller inte vara på topp då alla prioriterar annat än att sitta med näsan i en skärm. Å andra sidan har det ju inte varit nån bra sommar... Vi får väl se vad siffrorna säger!

Bloggstatistik, juli 2017


Under månaden som gått har jag publicerat 27 inlägg (0,87/dag) och fått 2 kommentarer.

Antalet enskilda besök (sessioner) har minskat med 0,29 % under dessa 31 dagar, jämfört med föregående period (31.5-30.6). Antalet besökare (användare) har minskat med 1,02 % och sidvisningarna har minskat med 1,39 %. Mycket stabilt med andra ord!

Kurvan för 12 senaste månader ser ut så här:


Fördelningen var 20,6 % nya besökare och 79,4 % återkommande. Tycker fortfarande att det här är lite lustigt, jag har för mig att förhållandet brukar vara det rakt motsatta för bloggar, åtminstone hos de jag sett att presenterar statistik. Men jag gläder mig givetvis för min trogna läsarskara! :)

Ni läser i allmänhet bloggen via mobil 64,23% och dator 21,46% men även några surfplattor 14,31% ryms med.


Trafikkällor, fördelning 


 Direkttrafik 38,3 %
 Trafik via sociala medier 4,47 %
 Har hittat hit via länkar på andra sidor 5,81 %
 Prenumeranter via RSS-flöde och Bloglovin 30,55 %
 Sökningar (Google) 20,86 %


Mest lästa inlägg, topp fem


De inlägg som blivit mest lästa under juni månad, var dessa:

 1. Lördag och strandpremiär
 2. Söndag och måndag
 3. Fredag!
 4. Bloggstatistik, juni 2017
 5. Lördag

Samtliga inlägg är från månaden som gått. Känner verkligen att jag får börja utöka rubrikrepertoaren här, haha! Förlåt, men det har varit sjukt praktiskt att döpa inlägg efter veckodagar under ledigheten, för att hålla reda på dagarna!

        Synlighet


        • Har verkligen inte "promotat" i några facebookgrupper eller liknande. Det irriterar mig lite att alla FB-vänner då kan se länken jag postat. Inte för att jag skriver några hemligheter, men ändå!
        • Googlesökningarna håller sig stabila.
        • Jag har försökt kommentera några inlägg hos andra bloggare, men tycker det är svårt. Ofta har man inget att tillägga, och dessutom är jag inte social på det sättet att jag automatiskt tar kontakt med folk...         Mål för kommande månad

        Inget nytt under solen: försöka fortsätta på den väg jag börjat. Det vill säga försöka komma ihåg att illustrera inläggen med lite bilder, att försöka dela inläggen till potentiella läsare, och så att försöka skriva varje dag. Sen lite smådetaljer kring att sökoptimera bättre. Och kommentera på andra bloggar.         Det var allt för denna gång! Nästa rapport kommer om en månad. 

        Tidigare inlägg i samma serie: Juni 2017Maj 2017April 2017 - Mars 2017 - Februari 2017 - Januari 2017 - December 2016
            

        You Might Also Like

        0 kommentarer