Lördag och strandpremiär

juli 02, 2017

Lördag igår. En mycket tidig väckning fick vi, jag vaknade 06:15 av att lillfröken hade klivit upp och gått runt sängen till min sida och strök mig över armen och sa "mamma sover" med mjuk röst. 
Normalt sover hon ju till 7:30-ish, men det här med att föreslå att hon kunde sussa vidare hade inte så god effekt. Eller ja, precis som förra gången hämtade hon sina snuttetrasor och lade sig på golvet nedanför min sida av sängen, men jag frågade om hon ville komma upp i sängen istället (den är hög, hon kommer inte upp själv). Det ville hon, men sen tyckte hon att "de e lite TRÅNGT här!" och så babblade hon vidare om mammas kudde och pappas kudde och sina tuttar (nappar) och att vi skulle "stiga gåpp nu" och allt och inget tills sambon gav upp och gick med henne till vardagsurmmet för att se lite barn-TV och förhoppningsvis kunna slumra lite till.

09:00 infann vi oss således i parken för att gräva i sanden och gunga och rutscha.

I övrigt blev det en promenad för min och frökens del på eftermiddagen, och på kvällen efter maten packade jag strandväska och fröken på cykeln och trampade iväg till stranden. Den som ligger längre bort, så det blev en lite lagom cykeltur på 10 km med 15 kg bakpå cykeln, puh!

Alicia plaskade med fötterna och kastade våt sand och aktade sig noga för att få vatten högre än fotknölarna, för det var ju iskallt!! Sen kom vi hem lagom till kvällsmaten vid åtta, och då var det inga problem för sambon som tog över, fröken åt som hon skulle och borstade tänder som hon skulle, och sprang inte ens undan när pyjamasen skulle på (!).

Och så ett PS: Matsmart har nu lanserats i Finland! Jag vet inte om ni är bekanta med tjänsten, men idén är alltså att sälja saker med kort datum till billigt pris. Så att de slipper slängas. Eller också varor där förpackningen uppdaterats. Eller liknande. Och om inte annat så finns ju där en hel del svenska livsmedel som oftast inte hittas häromkring. Jag vet inte om man gör nån större "vinst" på att handla, frakten tillkommer ju och jag har inte desto mer granskat om priserna är billigare än i affären. Men in och ta en titt ifall det intresserar!
  

You Might Also Like

0 kommentarer