Irritationsmoment

juli 25, 2017

Det blev en yyyytterst långdragen nattning på söndag kväll, först 22:40 gav fröken upp och somnade. Antar att det kanske hade hänt lite för lite under dagen...?

Igår var det måndag. Första tumis-dagen för Alicia och jag. Vi har fixat undan lite tvätt och sånt hemma, och så gick vi in till stan för att handla och hämta bokpaket från R-kiosken.

Det sistnämnda väckte en del irritation, då det enligt SMS:et jag fått var sista hämtningsdag igår. Det stod alltså klart och tydligt att paketet skulle gå att hämta ännu på måndag (javisst kunde vi ha hämtat det tidigare också, har varit på tal flera gånger under semestern). Men när vi kom dit och presenterade vilket paket vi skulle ha, blev reaktionen ett "...jahaa." Jaha?

Jo, "jag har paketet här, men har fått order om att det ska skickas tillbaka, jag har redan klistrat på en returlapp och allt". Expediten viftar med paketet i handen. Hmm, men om hon nu har paketet där i handen och jag visat upp mitt SMS där det klart och tydligt står att paketet kan hämtas? Ja, men nu hade hon fått order om si och så, och det kan hon inte avbryta mera. Trots att det stod klart och tydligt att paketet kan hämtas ännu den dagen och klockan var bara strax efter lunchtid och kiosken har öppet till sen kväll. Hon gick iaf med på att ringa nåt samtal till "högre makter" där de menade att paketet visst kan hämtas, hon läser bara streckkoden helt som vanligt. Och så var den saken ur världen.

Sen kom jag hem till följande irritationsmoment. En faktura på den mobil jag köpte för snart ett år sedan. De hade nåt erbjudande där man fick den på avbetalning utan minsta ränta, så jag har nu betalat en liten summa varje månad via e-faktura som betalas automatiskt via nätbanken. Jag har betalat dryga 16 euro per månad, men nu krävde Telia Finance mig plötsligt på över 50 euro...?!?!? Vid en närmare koll ha jag inte fått någon e-faktura för varken juni eller juli, men oberoende borde ju summan inte vara i närheten av 50 euro!? Det kan ju omöjligtvis vara mitt fel att de glömt att sända e-faktura, och efter att jag tog kontakt med dem så lovade de fixa saken. Får se nu då sen om det kommer nån e-faktura i augusti...

Ja. Och så ytterligare ett irritationsmoment. Under måndagskvällen fick jag bara mer och mer ont i halsen. SUCK!!! Inte nu igen... Jag har på riktigt aldrig varit så ofta sjuk i hela mitt liv, som jag varit den senaste tiden. På fem månader har jag nu varit sjuk hela fyra gånger, och jag börjar bli sååå less!!!

Sambon är iaf ledig idag i vanlig ordning (skönt med mjukstart efter semestern!), så jag har fått vila under förmiddagen. Men det känns så surt att sista semesterveckan nu ska gå åt till att ha ont i halsen och snörvla och gå runt med tjockt huvud. Speciellt som det nu ser ut att bli lite fint väder för en gångs skull!
  

You Might Also Like

0 kommentarer