Ett dygn på havet

juli 12, 2017

Då var vi tillbaka på finländsk mark igen.


Vi har haft en superbra kryssning, om än lite kaotisk. Det var folk och barn överallt och både jag och Alicia har svårt för mycket intryck på en gång. Så det är ju tur att hon fortfarande sover på dagen så vi kan pusta ut lite och ladda batterierna. :)

Vi började på Ikea, där det var smockfullt. Vad annat kan man förvänta sig en regnig dag i juli? :D Vi hade ingen lång inköpslista så vi klarade oss på 30 euro plus mat.

Sen susade vi vidare mot hamnen. Där fick vi vänta en halv evighet på att komma ombord, de var rejält försenade och vi höll på att kliva på när båten egentligen skulle ha gått. Det stod 19 grader i terminalen men det var nog bara för syns skull, verkligheten var nog närmare 30......

Vi tittade oss runt på båten igår kväll, den verkade som vilken annan sunkig färja som helst. :P Nej, jag klagar inte, men hade förväntat mig nåt annat eftersom Silja oftast håller ett lite högre pris, och dels för att vi åkte med nån fancy-schmancy variant på ABI-kryssningen för 13 år sedan när jag senast åkt Silja. Den hade nån öppen plan med en stor trappa mitt i...?

Mumin och lilla My gjorde ett besök i baren, vilket uppskattades av Alicia. Det var rätt mycket folk så hon vågade sig inte riktigt ända fram, men det verkar ha gjort intryck ändå. :) Sambon och jag skålade med varsitt glas bubbel och sen gick vi och åt kvällsmacka.

Lilla fröken somnade först vid elva, men har sovit som en stock ända tills vi hade klockan att ringa vid åtta. Vi hade bokat bufféfrukost och satt över förväntan länge och åt medan vi såg ut över Stockholms skärgård. Vi fick ett lugnt bord, bara ett barn i ungefär samma ålder i närheten, vilket nog bidrog till att Alicia satt still och åt.

Sen har vi tittat på Mumin igen, busat lite i lekrummet (Alicia vågade sig inte i bollhavet men stod och "städade" alla bollar som hamnade utanför) en lång stund, och så blev det lunchdags. Det var väldigt svårt att koncentrera sig på någon lunch, men efter ett tag blev det lugnare runt oss och fröken kunde koncentrera sig på sin mat.

Det blev en sen lunchvila mellan 13-14:30 och sen var vi igång igen. Vi bytte av varandra med att hålla vakt i lekrummet medan den andra besökte taxfreen i allsköns ro. Nu var det mindre fullt och fröken vågade sig i bollhavet. :) 

Sen var det dags för buffélunch vid 16 (lustigt att det kallas lunch) men fröken var inte vidare hungrig då ännu så det blev mest franskisar och köttbullar och sånt för hennes del. Var lite nervöst ett tag ifall vi skulle få äta ifred men det gick sist och slutligen riktigt bra. 

Sen fördrev vi tiden med att vila i hytten, lukta på parfymer och sedan packa ihop igen. 

Nu sitter vi i bilen hem, och fröken har somnat för en liten stund sedan. Hade vissa förhoppningar om att hon skulle hållas vaken ända hem för en lätt läggning, då lunchvilan blev en aning sen, men ögonen var sååå trötta att det inte tog mer än ca en halvtimme innan hon sov. ❤️

You Might Also Like

0 kommentarer