Egentid

juli 21, 2017

Igår var det "jag-dag". Jag åkte heeelt själv för att gå på stan!

Har ju insett att fröken med stigande ålder fått ett allt krympande tålamod, så jag bokade billiga förhandsbiljetter via Matkahuolto och åkte helt ensam med buss för att shoppa och strosa omkring. Jag gillar ju inte att köra bil och dessutom kostade biljetten betydligt mindre än vad bränsle + parkeringsavgift hade gjort. Och så kan man också göra något av själva resan, t.ex. läsa en bok. Eller blogga. ;) 

Jag trivs bäst när jag får gå alldeles ensam och titta på vad jag vill, i min egen takt och i de butiker jag vill. Så hinner man med mycket på en gång.

Det är så sällan jag är nånstans att jag gärna vill "maxa" den tid som finns. Har en vän som är likadan, så vi åker ibland tillsammans men shoppar själva och avtalar sedan tid för t.ex. fika. Works for me! 

Hur som helst, på agendan idag stod 
  • Sushi 
  • Indiska för inspiration 
  • Nya svarta ballerinaskor 
  • Jobbkläder till mig 
  • McD-milkshake
  • Inandas lite city-liv
  • Eventuellt hitta en våg
  • Inspireras i någon bokhandel 
  • Njuta av egentid! 

Fem timmar hade jag till mitt förfogande (plus restid), helt lagom för någon som sällan får gå på stan! :) 

Jag började med att kliva in på ett närapå tomt Gina Tricot och shoppade upp nästan halva budgeten där. Haha! Hittade även en klänning som det sååå stod mitt namn på, på Indiska. Cubus, Vero Moda och Lindex fick också några slantar av mig. Alicia fick också lite smått och gott från Lindex och PoP. 

Det var ju slutrea och "rea på rean" överallt, så det blev en del för pengarna faktiskt! :) Några nya ballerinaskor hittade jag dock inte, de har så spetsig framdel nuförtiden och där trivs ju inte mina breda tår. 

Sist och slutligen köpte jag en våg på CM och så tog jag en oinspirerad tur på H&M också. Tur att jag sparade det till sist, det var stökigt och ostrukturerat och urplockat (även på icke-rean) och alla plagg var sladdriga och tunna. Tycker det blir värre för varje gång man går in där! På något konstigt sätt är det bättre kvalitet på det man beställer via nätet, eller också är det inte lika många som hunnit prova plaggen...? 

Det blev lunch på Magokoro som planerat, men när jag skulle in på McD för att beställa milkshake så fanns där inget McD, heh... De har tydligen stängt för ett bra tag sedan, så kan det gå när man mest shoppar i Stenhaga då familjen är med! 

Det var skönt för fötterna att få kliva på bussen igen. Jag vilade en stund och vips var jag hemma igen.

Fick en stooor kram då jag klev in genom dörren, vi åt mat och efter det en "pronemad" via lekparken och trädgården med den stora sten-nyckelpigan och så vårt eget smultronställe. "Mmm, va gott me smultron, man blir så hungrig!" tyckte Alicia. :D
  

You Might Also Like

0 kommentarer