Bloggstatistik, juni 2017

juli 01, 2017

Så gick en månad igen, och det är dags att delge juni månads bloggstatistik!

Det går ju lite i vågor det här med orken och inspirationen att nå ut. Jag brukar ju säga att jag mest skriver för min egen skull, men ibland är det kul att experimentera lite också, som den statistiknörd jag är. :) Statistiken störtade rejält då jag började jobba i mars och inte längre engagerade mig i bloggen på samma "pyssliga" sätt. Men efter en längre tids bloggsvacka, tycker jag nu äntligen att det är roligt att pyssla med lite annat än bara text igen!

Jag har således bättrat mig lite, beträffande läsarvänlighet. Eller försökt i alla fall... Den senaste månaden har jag skrivit ett större antal inlägg. Senaste två veckor har jag också ansträngt mig lite för att få med lite bilder i inläggen, samt att dela inlägg där potentiella läsare kan finnas. Har det gett resultat?

Bloggstatistik, juni 2017


Under månaden som gått har jag publicerat 25 inlägg (0,83/dag) och fått 2 kommentarer.

Antalet enskilda besök (sessioner) har ökat med 4,00 % under dessa 30 dagar, jämfört med föregående period (2-31.5). Antalet besökare (användare) har ökat med 6,08 % och sidvisningarna har ökat med 11,95 %. Kul med enbart gröna siffror denna gång! ;)

Vad jag utläser av detta? Tja, att användarna ökat pga bilder/länkar som lockar, men att ni som är återkommande slagit i "sommarväxeln" och besöker bloggen med lite längre mellanrum.

Kurvan för 12 senaste månader ser ut så här, så saaakta börjar det vända upp lite igen:


Fördelningen var 19,7 % nya besökare och 80,3 % återkommande (maj 20,6 % nya och 79,4 % åter). Det här är lite lustigt faktiskt, jag har för mig att förhållandet brukar vara det rakt motsatta för bloggar, åtminstone hos de jag sett att presenterar statistik. Men jag gläder mig givetvis för min trogna läsarskara! :)

Ni läser i allmänhet bloggen via mobil 68,34% och dator 20,56% men även några surfplattor 11,09% ryms med.


Trafikkällor, fördelning 


 Direkttrafik 45,56 %
 Trafik via sociala medier 6,80 %
 Har hittat hit via länkar på andra sidor 7,99 %
 Prenumeranter via RSS-flöde och Bloglovin 19,82 %
 Sökningar (Google) 19,82 %


Mest lästa inlägg, topp fem


De inlägg som blivit mest lästa under juni månad, var dessa:

 1. Rotfruktsbröd med kikärter
 2. Tjusigt värre
 3. Äntligen snö (inlägg från januari)
 4. Bokfavoriter (också från januari)
 5. Sjukstuga här hej

        Synlighet


        • Senaste två veckor har jag börjat dela mina inlägg i ett par Facebookgrupper igen. 
        • Googlesökningarna håller sig stabila
        • Måste jobba på att kommentera lite på andra bloggar. Jag läser ju ändå då och då, så sååå svårt kan det ju inte vara att kasta in en kommentar eller två?        Mål för kommande månad

        Ja det får nog bli att försöka fortsätta på den väg jag börjat. :) Det vill säga försöka komma ihåg att illustrera inläggen med lite bilder, att försöka dela inläggen till potentiella läsare, och så att försöka skriva varje dag. Sen lite smådetaljer kring att sökoptimera bättre. Och kommentera på andra bloggar. Jag borde ju rimligtvis ha tid om jag är ledig?         Det var allt för denna månad! Nästa rapport kommer om en månad. 

        Tidigare inlägg i samma serie: Maj 2017April 2017 - Mars 2017 - Februari 2017 - Januari 2017 - December 2016
            

        You Might Also Like

        0 kommentarer