Sommar!

juni 07, 2017

Vilket härligt väder det varit idag! Nu känns det som sommar på riktigt.

Men först en tillbakablick på gårdagen, som tyvärr blev aaaningen tung. Fröken vaknade 06:45 när min klocka ringde och var fortfarande väääldigt trött. Men upp skulle hon. Sambon hade använt upp sina nerver på förmiddagen, sen fick fröken åka till fammo en sväng eftersom sambon skulle iväg på ärenden, och sen hämtade jag henne därifrån efter jobbet. Och sen använde jag upp mina nerver på kvällen...

Hos fammo hade allt gått smidigt och bra, fröken fick beröm för att hon aldrig är ledsen eller arg. Hmmmm........ :D Hemma är det nog annat som gäller, men det är väl så det ska vara. "Nej, nej, inte, nä, nä" är det svar man får på typ alla frågor, och så lite "frånslag" med händerna också för tydlighetens skull.

Vi var båda trötta och hungriga när vi kom hem, och medan jag försökte laga mat stökade fröken till det värsta hon kunde, bråkade med katten, åt kattmat (som står undangömt på ett högt ställe, men hey, det finns ju stolar), hade ut jord över halva balkongen och tjatade om att se på simon's cat...

Sen blev det matdags och fröken satt till en början lugnt och åt, men blev tydligen mätt efter bara några tuggor, och fortsatte därefter rådda och tjata om den där armade youtube-katten. Jag själv hade ju heller inte hunnit äta något, och blev lagom irriterad. Fröken fick titta på TV men var ändå inte nöjd, det var ett fasligt gnäll och jag zoomade liksom bara ut till slut. Sen satt vi tillsammans i soffan och såg Bolibompa (som visade simon's cat!) och allt var frid och fröjd en stund. Innan läggdags blev det också ett himla sprattlande då fröken absolut under inga omständigheter skulle bytas på. Lagom trött och speedad. Det är ofta en kamp innan läggdags, men sen när hon väl är i sängen somnar hon utan problem.

Oftast försöker vi ju nog resonera med fröken eller komma på knep för att få henne samarbetsvillig, det tar oftast inte längre tid jämfört med ifall man kämpar emot och bråkar, men man är ju inte mer än människa och igår var alla var trötta och sambon kom hem först niotiden då fröken redan sovit en stund.

I morse sov hon fortfarande då jag for till jobbet, och allt hade gått smidigt enligt sambon.


Temperaturen låg på 16 grader vid sjutiden, så jag beslöt att det fick räcka med en tunn tröja. Mycket riktigt har det varit soligt och fint hela dagen, och jag passade på att unna mig en utelunch på andra sidan gatan. Sååå skönt att kunna sitta ute på terrassen och äta i solskenet!

Jag var och handlade lite innan jag hämtade Alicia. Brukar det, eftersom jag ändå ska till affären med jobbets post ("postkontoret" finns i mataffären), det tar liksom 10 min extra, istället för att jag ska dit en gång till MED barn. Så vi behövde gå in med maten, men gick sedan direkt ut till parken igen. Man måste ju passa på medan det äääär nåt sommarväder att prata om! Fröken föreslog själv att vi skulle "gå hemåt nu!" sen när sambon kom från jobbet. Och så lagade vi mat och så blev det småningom kväll.

Även denna kväll var det ett himla lirkande och kämpande innan fröken slutligen gick med på ny blöja och pyjamas... Huh huh...

Jag har prissatt mera loppisgrejer och sen satt vi ute på balkongen en stund.

Inatt känns det som att jag sovit heeemskt dåligt. Dels vaknade Alicia till där ett varv, men jag hade svårt att ens somna och låg nog vaken till efter halv ett åtminstone (säkert delvis eget fel eftersom vi typ 15 min innan läggdags började jaga upp varann med allt möjligt som vi måste komma ihåg de närmaste dagarna). Och då är man ju lagom pigg sen när klockan ringer kvart i sju........

Nu såg det väl ut att bli lite sämre väder igen, jämfört med vad de tidigare lovat. Imorgon ska det ööösa ner regn. Men det skulle väl bli helt OK väder till helgen ändå, då vi ska på konfirmation nummer ett (av två) denna sommar.

You Might Also Like

0 kommentarer