Helgrapport, midsummer edition

juni 26, 2017

Lördag, midsommardagen, höll vi oss hemma. Det regnade rätt mycket så vi pysslade på inomhus istället.

Midsommarregn

I något skede åkte vi iväg för att handla lite mat. OMG så mycket folk det var i affären, alla var fortsättningsvis som förblindade yra höns som trängdes kring hyllorna och tog noll hänsyn till en liten tvååring med egen liten kundvagn, även om de ju rimligtvis borde ha observerat de normallånga föräldrarna som gick precis bredvid. 

Söndag igår, vaknade 7:15 av att en liten fröken hade tassat runt sängen, myyycket sömnig och förvirrad, och tyckte att vi skulle "stiga gåpp".

Utan att själv vara helt vid mina sinnens fulla bruk, såg jag hur trött hon var och påpekade att hon han sova lite till ifall hon är trött. Helt medveten om att den uppmaningen troligtvis inte skulle ha nån som helst inverkan. Sen vet jag inte riktigt vad som hände, men följande gång jag vaknade var klockan 9:07 och fröken i fråga hade lagt sig att sova på golvet (?) nedanför min sida av sängen. Där låg hon på mage med knäna uppdragna under sig och med och gose-trasorna som kudde under kinden. Och hade antagligen sovit i närmare två timmar. 

Därmed blev dagen lite framskjuten och det blev lunchvila först klockan 13. Väckte henne 14 och sen somnade hon som vanligt vid 21-ish.

På eftermiddagen hälsade vi på hos sambons föräldrar en sväng. Men i övrigt gjordes väl inga stordåd, vi tvättade lite och pusslade (nya favoriten!), inspekterade regnbågar och klättrade på saker som det helst inte ska klättras på. 

Måndag idag, resten av familjen sussade sött när jag for till jobbet, och sista arbetsveckan inleds för min del. Är så glad att vi fick sommaren löst på ett så bra sätt, då vi fick pusslat så att vi täcker upp samtliga fem veckor som dagmamman har semester. Och som bonus får vi också hela tre veckor tillsammans alla tre! 

Ska man vara noga så har jag ju egentligen inte semester utan är arbetslös medan jobbet har sommarstängt, men på sätt och vis är det en "bra" lösning då jag i annat fall inte hade haft nån chans till semester (mer än typ två dagar) då jag började jobba i mars. Eller också fått vara tjänstledig/vårdledig utan lön, nu får jag ju a-kassa åtminstone.

I vilket fall som helst så ska vi njuuuuta av juli månad! Och så hoppas jag förstås på lite sol och värme också! ;)
     

You Might Also Like

0 kommentarer