Foto-avund

juni 16, 2017

Råkade halka in på ett par svenska lifestyle-bloggar härom dagen. Ni vet, det är smink och kläder som visas upp, välstädade hem, frukostar ute, resor till exotiska stränder, lattekaffe och så vidare. Naturligtvis också en massa bilder på Random Snygg Person.

Snabbspolning tillbaka till egen blogg.

Hehe. Hehehehehehe. HAHAHA.

Drabbades av lite tillfällig jag-har-sååå-tråkig-blogg-angst. För om man nu ser med ärliga ögon på det hela så har jag ju en heeemskt tråkig blogg. :) Huvudpoängen med denna bloggen är ju att ha ett arkiv att kunna gå tillbaka i, mest för min egen skull. Jag har en ganska liten (men mycket trogen) läsarkrets och det känns liksom tryggt och familjärt.

Men. Jag skulle gärna också ha en pysslig blogg med snygga foton, men vad ska jag egentligen fota? Jag lever ingest flashigt liv. Jag umgås knappt med någon. Jag äter inga bruncher på café och inte är jag speciellt intresserad av inredning heller. Jag har visserligen en schnygg sambo och ett gulligt barn, men sambon får man inte fota och barnet vill jag liksom inte heller hänga ut på samma sätt som man "kan" med en bebis.

Jag ÄR liksom väldigt kreativ av mig, men jag har liksom inte tid till det längre. Och även om jag skulle ha tiden så vet jag inte riktigt vad jag skulle dokumentera. Om ni förstår hur jag menar? Jag vet att jag tagit upp detta förr, men det är en sån där återkommande rastlöshet.

Samtidigt har jag ju heller inte lust att bli nån himla lifestylebloggare som slänger ut massa pengar på cafeer & restauranger, designerkläder eller smink eller vad som helst för att liksom upprätthålla bloggen med ämnen att skriva om. Slösa pengar? Nejtack, då investerar jag dem hellre i nåt vettigt som gör att pengarna småningom växer. Jag är nog väldigt ekonomisk egentligen, säkert på gränsen till snål, för jag/vi gör ju aldrig någonting, haha. Vi äter middag ute typ en gång i året (eller okej, hämtpizza blir det ju ibland), jag handlar på kedjor som H&M och Lindex och vi reser typ aldrig. Visst kunde man unna sig, men jag är helt nöjd som det är. Kanske om jag vann på lotto... ;)

Jag bor ju i väldigt vackra omgivningar, speciellt så här på sommaren, men vill heller inte dokumentera en massa från min näromgivning, för då blir det så uppenbart var jag bor, och sen har vi halva kommunen rännandes här... ;)

Och så det roligaste av allt: Jag läser ju inte ens lifestylebloggar själv. Tycker det är totalt ointressant och ytligt. Som en reklamsnutt. Massa bilder och knappt nån text. Har du läst en har du läst dem alla, typ. Följer hellre människor jag kan relatera till. Bloggar med nån slags substans i.

Men alltid när jag halkar in på någon typ av show-off-blogg, avundas jag alla snygga foton.

Och ju mer snygga foton man ser, desto fulare blir ens egna. Det är väl delvis därför jag har svårt att ta upp fotointresset igen efter en lång paus, det känns liksom ovant och obekvämt och slutresultatet blir inte alls vad jag förväntar mig.

Jag tror det har väldigt mycket med ovana att göra, faktiskt. Borde bli bättre att få med mig kameran när vi lämnar hemmet. Att göra det till en vanesak som så småningom går på ren automatik, så där som det gjorde förr. Även om det numera inte är lika lätt förstås, att bara dra på sig skorna och sticka ut på fototur.

Och samtidigt har man så mycket andra grejer att hålla reda på numera, att man gärna lämnar bort det som bortlämnas kan. Det är ju inte så praktiskt att ha en ömtålig kamera hängandes på axeln samtidigt som man hanterar en trotsig 2-åring. :D Var lättare när man bara hade en 3½ kg katt i koppel att hålla reda på.
   

You Might Also Like

0 kommentarer