Eftermiddag och kväll med tvååring

juni 06, 2017

15:30 Hemfärd från dagmamma. Det regnar, vilket fröken fnittrar förtjust åt: "vått i amnsiktet!" sen klämmer hon i med "I ett hus vid skogens slut" och sjunger hela sången från början till slut.

15:50 Har äntligen övertalat fröken om att vi ska gå in och upp för trappan. Samtal om vem som varit hos dagmamman idag, "V var där! M1 var där!" Jaha, ingen annan? Var inte M2 där? "M2 var sjuk... E var inte där. Inte A". Fröken har stenkoll.

15:55 Sådär på tal om kompisar, så kommer fröken på att hon vill "se på namnam" (pappans filmklipp där M1 uttrycker matglädje över gröt)

16:00 Pussel.

16:10 Gos och småprat i soffan och lite utbrott över att hon ska ha "DEN DÄÄÄR TUTTAN!" Jaha, den här? "Inte den! HAA DEN DÄÄÄR!" Jaa-haa...? Den gröna?

16:30 Fröken står i köket och assisterar: gräver fram middagsmaterial ur en påse och påpekar "skala den där potatisen!" En av de okokta potatisarna provsmakas. Med skalet på.

16:40 Fröken har klättrat upp på en stol vid diskbänken och leker med vattenkranen. Kommer sedan plötsligt på att hon vill "ha dom där formarna!" och mamman inser tack och lov direkt att hon syftar på muffinsformarna i silikon som av nån anledning alltid varit superintressanta att stapla i varandra. Men just idag bjuds det på kaffe ur dom. Mamman spelar med.

16:50 Mamman tror sig kunna smyga obemärkt iväg på WC, men överraskas sedan av ett "Tittut" i dörren. :D Fröken kliver in och leker att hon "tankar lite" med handduschen...

16:55 Förberedande av sallad medan potatisen kokar. Fröken ser morötter i kylen och kommer på att hon är akut sugen. Stora tårar när mamman föreslår gurka sitället. Så morot it is.

17:10 Pappan i huset kommer hem. Fröken konstaterar att "pappa jobba färdigt nu!" 

17:15 Middagen är klar. Samtliga sitter mer eller mindre stilla och äter.

18:00 Föräldrarna slänger sig på sängen och vilar lite, fröken studsar omkring och ber sedan om att få "se på popp-ballongen", ett mobilspel som går ut på att, ja, ha sönder ballonger.

18:05 "ha du spela färdigt nu?" frågar fröken av sig själv och ålar sig ner från sängen. Yrar sedan runt och leker/springer omkring.

19:00 Bolibompa-tajjm! Filmerna är ganska tråkiga så då kan man pussla under tiden. I övrigt frågas det "vad gör draken nuuu?" och "vart for draken nuuu?" cirka tolv gånger.

19:45 Kvällsmacka-dags. Yoghurt och mjölk också. 

20:00 Fröken har inget intresse av att varken borsta tänder, byta blöja eller lägga på pyjamas. "nej, nej, inte det!"

20:02 Fröken har fortfarande inget intresse av att varken borsta tänder, byta blöja eller lägga på pyjamas.

20:04  Fröken har fortfarande inget intresse av att varken borsta tänder, byta blöja eller lägga på pyjamas. 

20:06  Fröken har fortfarande inget intresse av att varken borsta tänder, byta blöja eller lägga på pyjamas. 

20:08 Fröken kutar till sängen och slänger sig fnittrande där, deklarerar högtidligt att hon ska "sussa nu". 

20:10 Fröken har fortfarande inget intresse av att varken borsta tänder, byta blöja eller lägga på pyjamas. Busar i sängen.

20:15 Fröken går med på att komma till badrummet och se på medan mamma byter blöja på nallen. Mamman kommenderar fröken att sätta sig och "vänta på sin tur" på fotpallen. När nallen är klar går det bra att byta både blöja och kläder.

20:20 Fröken borstar tänderna och häller massor av vatten ur tandborstmuggen.

20:25 Pappan får kontrollborsta halva munnen men sen är det stopp. Stora känslor.

20:26 Fröken lägger sig i sängen, det är mammans tur att natta. Fröken försäkrar sig om att pappan sitter i soffan och bökar sedan runt tills hon slutligen blir stilla och somnar. (mamman hinner scrolla genom både instagram och facebook)

20:53 Fröken somnar, mamman smyger ut.
  

You Might Also Like

0 kommentarer