Aktivitetsarmband

juni 08, 2017

Jag köpte ett mycket budgetvänligt aktivitetsarmband via eBay för en tid sedan, som nu anlände för ett par dagar sedan.

Tänkte främst använda det för att hålla koll på sömnkvaliteten, som klocka, och som påminnelse om att det ringer (eftersom jag alltid har telefonen på ljudlös så missar jag oftast de få gånger det faktiskt ringer). Oklart dock om jag orkar ha bluetooth påslagen hela tiden då det drar rätt mycket ström.

Andra fina finesser var pulsmätare, stegmätare, avståndsmätare (vad heter det, hur långt man förflyttat sig), kaloriförbränning, olika typer av alarm (t.ex. väckarklocka), eller så får man darr-notiser när det t.ex. ringer, sms:as eller skickas nåt via sociala medier. Inget av detta har förorsakat några större trauman.

Men: det där som skrämmer livet ur mig. :D Man kan nämligen ställa in att armbandet ska vibrera när man varit "inaktiv" en timme, så att man kommer ihåg att röra lite på sig och få igång blodcirkulationen. Jag som undvikit alla slags vibrationer på telefonen så länge som de funnits, ni kan ju gissa ifall jag hoppar en halvmeter varje gång det darrar till kring handleden! Hahaha!

Det går att stänga av, ja, men det var ju lite roligt att testa alla funktioner i början... :)

Den påstod förresten att jag hade somnat 21:34 igår, vilket ungefär var det klockslag som jag satte mig ner på golvet och började prissätta loppisgrejer jag radat i en färdig hög = rörde mig inte ur fläcken på ca en timme. Efter det var jag ju uppe och sprang runt en hel del vid elvatiden, vattnade blommor och sånt där. Hmm... Somnade? Gjorde jag nog inte innan halv ett... Sen fick den ju ganska rätt då den prickade in att jag vaknat en minut efter att klockan ringde. "Deep sleep" har jag tydligen fått fem timmar av, och "light sleep" 1:45. Jag får inte riktigt ihop matematiken där eftersom det blir 6:45 totalt och tiden från 21:34 och framåt ändå är över 9h. Men kollar man den detaljerade statistiken så framgår det också "light sleep 21:34-21:59, sen visar det att jag inte sovit, innan jag sedan somnat i "deep sleep" 00:29, vilket sannolikt stämmer.

Om man nu får nån exakthet i övriga uppmätta data vet jag inte, speciellt med tanke på priset (knappa 11 euro), men som den statistiknörd jag är, uppskattar jag ändå denna roliga pryl.

Och så har jag ju faktist bara använt den ett dygn ännu.

Känns dock liiiite som att man går runt med nån typ av fotboja.
    

You Might Also Like

0 kommentarer