Söndag

maj 08, 2017

I söndags tog vi sovmorgon, skönt!

Efter frukosten busade vi inne en stund, innan Alicia och jag sen gick till parken medan sambon skulle skruva bort ena långsidan på spjälsängen. De senaste två veckorna har det nämligen varit ett fasligt lyftande i och ur då hon ofta plötsligt känt för att gosa med alla mjukisdjuren... Funderade ifall vi skulle ha bytt ut spjälsängen lagom till tvåårsdagen, men ännu håller den bra både längd- och viktmässigt, så den får nog säkert bli kvar till jul. Varför stressa? Den funkar ju lika bra som småbarnssäng också, då man kan ta bort ena långsidan och sätta dit en lägre kant + stödbräda.

I parken träffade vi en lite större flicka som ville leka tittut, och så rutschade de i den mellanstora rutschkanan också. Alicia har precis börjat våga rutscha där. Eller ja, hon har klättrat upp (lite assistans för att nå första trappsteget bara) och sedan stått där uppe utan att liksom våga gå genom den meterslånga tunneln för att nå rutschkanan på andra sidan. Roligt! Sen kom en bekant familj förbi en sväng, sambon kom när sängen var färdig, och vips var det lunchdags.

Efter lunchen var vi lite nyfikna på hur det skulle gå, om fröken skulle godkänna sängen (vi hade givetvis berättat att pappa skulle ta bort ena sidan, innan vi gick ut). Men hon tittade bara nyfiket på spjälkanten som stod i hallen, gick in och såg sängen, klättrade i och klättrade ur, sprang ut i hallen och konstaterade "dääj e kanten" och återvände sen till sängen, klättrade i och lade sig ner för att sova. :D

Inga problem med att somna inte, däremot kommer vi att ha problem med alla 68125 tuttar och mjukisdjur som absolut ska vara med i sängen. Nu finns det ju inget spjälskydd som hindrar dem från att ramla ur sängen. Eller också får vi lägga en matta precis vid sängen, så det inte låter så högt när de ramlar ner på golvet. Främst tuttarna då alltså.

Sen var det OSANNOLIKT NOG någon som måste borra i väggen igår också, så nån lång vila blev det inte den dagen heller. Vid lite närmare efterforskningar har husbolaget tydligen installerat nya rörelsekänsliga lampor i källaren. I källaren. Ja, vi bor på tredje våningen och det lät snarare som att de hade borrat i lägenheten under... Man måste tydligen nödvändigtvis göra det lördag kl 12:15 och söndag kl 12:20, man kan inte göra det inne i veckan inte.

På eftermiddagen lekte vi med frökens nya grejer, och så åt vi, badade och gjorde oss redo för en ny arbets- & dagvårdsvecka. Det snöade igår kväll och skulle tydligen bara vara 4-5 grader idag, så vi fick ta fram frökens vinterhalare igen...

Det var inga problem att somna på kvällen heller i den "nya" sängen, men å andra sidan har hon ju alltid/oftast gått och lagt sig mycket frivilligt.

I morse när hon vaknade (tre minuter innan min klocka skulle ringa...) kom det som vanligt ett ynkligt "vaaj e maaaaammmaaaaa" och sen ett lärk-glatt "ha du vaakna?" och ett lite mera anklagande "ha sussa fäädit, kom å myyysa!" och snabbt insåg hon att hey, jag kan ju faktiskt kliva ur själv numera. Så hon sprang iväg ut ur rummet med full fart för att hämta en bok som vi sen läste i vår säng. :)
   

You Might Also Like

0 kommentarer