Redan onsdag

maj 03, 2017

Zzz, mosig i huvudet här hej.

Fröken A var som sagt superpigg igår kväll och somnade strax innan 22. Vanligtvis sover hon ännu då jag åker till jobbet, dvs. 7:15 när sambons klocka ringer, och då får man liksom ännu väcka henne så att hon säkert vaknar.

Men i morse? Har ingen aning om vad som hände. 06:15 vaknar jag av ett illvrål från frökens säng. Hon vaknade arg som ett bi och det var mycket oklart varför. Försökte övertyga henne om att hon kunde sova en timme till, men då blev hon bara ännu argare och det lät "stiga gåpp", "sitta soffan", samt "kjaama mamma". Jahapp.

För att inte väcka alla grannar var det bara att pallra sig upp och sätta sig i soffan framför barn-TV. Som sedan var ytterst ointressant och det skulle läsas böcker istället.

Sen blev vi ju tvungna att börja göra oss klara i något skede, och fröken led av separationsångest å det grövsta när jag gick in i badrummet...

Det blev ytterligare en pratstund på soffan där jag försökte förklara att både mamma och pappa behöver göra sig klara till jobbet och hon själv behöver också få på sig kläder så att hon kan åka och leka med de andra barnen hos dagmamman, och att mamma sen kommer och hämtar då jag har jobbat färdigt, och då ska vi cykla hem. Hon nickade förnuftigt åt resonemanget, men det var baaara mamma som fick göra henne klar och baaara mamma som skulle bära henne nerför trapporna.

Håhhååå... Vi kramades hejdå utanför bilen och fröken blev igen superledsen och tyckte att "mamma köra bilen!!!" Hmm. Klockan var då kvart före åtta (tur man har flextid!) och vi behövde åka iväg, så det var bara att vänligt men bestämt förklara på nytt att hon får åka och leka och så hämtar mamma sen. Och så vinka.

Själva bilfärden hade väl bestått av en hel del tårar, men väl framme hos dagmamman blev hon glad och sprang in. Sen hade det inte varit några konstigheter förutom att hon sovit två timmar, men det hade väl sin förklaring i den tidiga morgonen.

Vi föräldrar har suttit och kämpat med skattedeklarationer och diverse bilagor till dagvårdens inkomstutredning ikväll. Huhhuh, too many siffror in one kväll.

You Might Also Like

0 kommentarer