...och så blev det plötsligt torsdag

maj 18, 2017

Dagarna rullar på igen och idag står det plötsligt torsdag i kalendern. Vi hade en osannolikt smidig natt och morgon. Ingen som vaknade på natten och ingen som var stressad eller ledsen i morse.

Jag vet inte om det har något med dagvården att göra, men fröken A har sovit ganska oroligt de två senaste veckorna. Vaknar vid 2-3 och yrar på om alltmöjligt. Och så ska hon ha med sig diverse prylar i sängen (allt från badtermometer, tandborstmugg till böcker) och ve den som eventuellt plockat bort dem efter att hon somnat, för då kan man vakna kvart i tre av någon som vrålar "HAA DEN TEJJMOMEETAJEN!!!" och just där och då orkar man inte ta den fighten utan man låter ungen sova med den jäkla termometern i sängen. :D Eller också vaknar man vid tvåtiden av att någon klivit ur sin säng och ståd vid ens sängkant och tycker "mamma stiga gåpp, sitta soffan och läsa!"

Inatt sov hon hur som helst hela natten utan ett knyst, och inte vaknade hon när jag klev upp heller, vilket händer ibland. Hon sover ofta när jag åker till jobbet, men idag hörde jag någon som vaknade ganska fridfullt (ofta är hon ledsen då hon vaknar på morgonen) och kom stapplande ut i hallen i pyjamas med håret på ända, och som sken upp när hon fick syn på mig i badrummet. Lite protesterade hon när jag sa att jag skulle till jobbet, men det var nog mest för syns skull. Sen när jag faktiskt skulle åka iväg var det inga som helst protester och jag fick både kram och puss och vinkar. 

Fröken trivs numera så bra hos dagmamman att hon knappt har tid att vinka hejdå åt sin pappa när han lämnar henne på morgnarna... 

Man märker förresten att man är lite "årstidsvill" också. Det borde ju rimligtvis vara varmare än så här i maj, vilket leder till att man tror att det är mitten av april, ungefär. Så döm om min förvåning när jag märkte att det efter denna vecka, bara är fem veckor kvar innan Alicia och sambon går på sommarlov. Say what? Huuur han det vara midsommar om fem veckor?!

Till helgen skulle det väl bli varmare i alla fall. Så där en 17-18 grader, kommer ju att kännas som rena rama sommaren!
   

You Might Also Like

0 kommentarer