Nästan-hel-vecka-rapport

maj 29, 2017

Vi sover ju lite dåligt för tillfället, så både sambon och jag är heeelt halvdöda efter middagen och det har hänt att vi båda somnat på soffan medan fröken ser på buu-klubben... Tisdag tog vi oss i kragen och gick ut i finvädret och hände i parken en timme innan läggdags. Det var flera barn i kortärmat där, men Alicia får fortsättningsvis ha på sig vårjacka och tunn mössa, för att inte bli sjuk...

...och hur gick det med den saken då?

Vi vaknade 06:20 när lilla fröken slog upp ögonen och drog en halvtimmeslång monolog om allt och inget. Sen kom kisse och jamade utanför sovrumsdörren och då blev det full fart ur sängen.

Fröken kändes varm, och vid kontrollmätning i örat blinkade termometern rött och visade 38,2. Jahapp. Andra febern på den (strax hela) månad hon varit i dagvård. Förra gången prickade hon ju smidigt nog in den på en helg, och nu blir det också bara en VAB-dag för frökens pappa eftersom det är röd torsdag och jag annars också är ledig på fredag.

Fröken hade somnat redan vid 10 nån gång och sen har hon fått kurera sig med hemgjord bananglasspinne.

Det var tydligen nån annan hos dagmamman som också sjukanmält sig, så det är väl nog därifrån det kommit.

Torsdag var vi hemma allihop, vilade mest eftersom fröken kändes varm ännu på morgonen. Det gick dock över under dagens lopp.

Fredag var det sedan min och Alicias dag, och lördag-söndag var vi lediga tillsammans igen, då det inte fanns nåt behov av lördagsjobb för sambon trots allt.

Natten till söndag var det ett osannolikt bökande precis när jag skulle somna, först var de katten som smällde i skåpdörrar i rummet intill, sen var det Alicias grejer som ramlade ur sängen, sen började hon själv skruva på sig i evinnerlighet och jag som bara inte kan somna ifall det inte är tyst, fick vid halvtvåtiden gå och lägga mig på reservsängen som inte har använts på flera månader. Hann redan fundera ifall vi skulle sälja bort den då den egentligen bara tar onödig plats, men tydligen kan den vara bra att ha ibland.

Vi har passat på att vara ute i parken en hel del, sen tog vi en promenad bland massor av vitsippor, hälsade på hos pappa (och grillade i regnet), och igår på kvällen hälsade vi på hos sambons föräldrar.

Har även hunnit tvätta en del, städa lite och byta lakan i sängen. Jag vet inte om det sistnämnda hade något med saken att göra, men inatt har jag sovit osannolikt bra.

Måndag idag igen. Svinkall blåst och 6 grader. Skulle väl vara kallt hela veckan nu, suck...
   

You Might Also Like

0 kommentarer