Måndag

maj 09, 2017

För två år sedan då vi kom hem från BB hade naturen gjort en helomvändning. Från att ha varit kal och grå fanns där plötsligt små löv på träden och gräset var grönt. Riktigt så ser det ju inte ut i år, om vi säger så. 

Svinkallt! Och vid fyratiden då vi redan var hemma i tryggt förvar, var det precis som att någon öppnat dörren till Arktis och släppte ut en sjudundrande snöstorm. Snöstorm. Åttonde maj. Sen kom det ytterligare tre snöstormar samma kväll.

De hade sjungit för henne hos dagmamman, och så hade hon fått paket därifrån också! Innehållandes en muminbok, så det gick ju hem! :) De råkade vara inomhus när jag kom igår, så jag kunde prata en liten stund med dagmamman också, som menade att det går så bra för fröken. Hon följer med i rutinerna utan protester och det är alltid hon som är först vid matbordet, haha. Det finns en någorlunda jämnårig kompis som hon leker så fint med, och båda pojkarna är tydligen väldigt förtjusta i henne, hmmm... :) 

Fröken är helfrälst i sin "nya" säng efter att ena spjälsidan togs bort i helgen. Hon sprang raka vägen till sängen då vi kom hem på eftermiddagen, gosade in sig och skulle vila en stund. 

Sambon kom hem småningom och så åt vi mat och lekte lite till innan det blev läggdags. Fröken har nu börjat visa tendenser till att vilja gå och lägga sig lite tidigare, så vi har tidigarelagt kvällsprogrammet med en halvtimme. Halv åtta blir det kvällsmat och åtta ligger hon i sängen. Halv nio sover hon. Känns som att dagarna blir så hemskt korta för deras del numera, men å andra sidan får de ju tid tillsammans på morgnarna då istället, som jag oftast inte får. Jag får ju istället 5 timmar med Alicia varje eftermiddag och kväll. Och sambon är ju hemma en dag per vecka.

Lagom till läggdags gjorde jag misstaget att svara att pappa sitter i soffan en stund, då fröken frågade "vaaje pappa då?" och då blev det plötsligt bråttom upp ur sängen. Jag gick efter henne (som hade hunnit upp på soffan) och sa att nu var det ju dags att sova, ju. Hon återvände till sängen, men det blev ytterligare ett rymningsförsök då hon tyckte att "Licia kan också sitta soffan!". Hann dock hejda henne med bara ena benet utanför sängen och hon klev motvilligt in igen efter att jag pånytt sagt att vi ska sova. Sen somnade hon tvärt, haha! Okej, det tog kanske 10 minyter men betydligt kortare tid än annars.
  

You Might Also Like

0 kommentarer