Lite blandat

maj 13, 2017

Lite gott och blandat som ändå inte fick ett eget inlägg:

Jag fick via Svenska Yle tips om den här strategin kring barns språk, som hade fått pris av svenska kulturfonden (jaa vilken fin meningsbyggnad det blev här, haha).

Jag tycker ju själv att jag babblar på tok för mycket med Alicia, då vi gör något så pratar jag låååånga ramsor och blir ibland trött på mig själv och tänker att jag borde förkorta så att budskapet liksom ska gå fram lättare. Men jag ska tydligen keep up the good work. Man ska tala fullständiga meningar, fnissade igenkännande åt det här exemplet:

Peter frågar om han måste klä på sig regnrocken och den vuxna svarar: Jo, regnrocken på!
I stället borde hon ha svarat som en av hennes kollegor faktiskt gjorde: Jo, du kanske behöver regnrocken, eftersom vi ska promenera ända till Saluhallen, och vi vet inte om det börjar regna eller inte.

Heheheheheh.

- - - - - - -

Och så märkte jag när jag hämtat ut den här H&M-beställningen jag sände in för nåt tag sedan, då de hade -20% på allt, att jag tydligen fått ytterligare 20 % på det redan rabatterade priset, av nån konstig anledning! Eller hur det hela nu hade gått till, rabatten blev hur som helst totalt 36 %! Tyckte väl att det blev billigt, hade jag vetat det så kunde jag ju ha beställt lite mer grejer på samma gång... ;)

- - - - - - -

Man märker att frökens trivs bra hos dagmamman. Faktiskt ganska tråkigt hemma, ju.

I tisdags, när hon inte var där, satte hon sig i hallen på kvällen och började klä på diverse mössor och vantar och meddelade att hon ska fara till dagmamman. Jahapp! :)

Samma sak var det onsdag morgon och fredag morgon. Jag åker ju iväg tidigare än de andra på morgonen, och när jag stack iväg 7:15 (fröken var vaken, vi måste skaffa bättre mörkläggningsgardiner!) blev fröken mycket förnärmad över att det inte var dags att åka till dagmamman ännu på en halvtimme. Höh!

Men jag fattar att hon trivs, dagmamman är snäll och har lång erfarenhet, det finns kompisar att leka med och de blir som en liten familj. Kramas innan nån går hem osv. I torsdags när jag hämtade fick Alicia till och med en puss på kinden av ett annat barn, hon gjorde precis som hemma och stod andäktigt stilla och inväntade pussen! :D Åååh, det känns så bra i hjärtat att hon är omtyckt. :)

Tydligen ropas det lite där också, för fröken har börjat med ett riktigt överdrivet ropande. Man hör på rösten att hon liksom inte har något egentligt behov av att ropa, utan bara gör det för att prova på. :D

- - - - - - - 

Jag tvättade håret igår, första gången efter frissabesöket. Och jo, det blev som jag befarade, att det står ut åt alla håll och kanter. Suck! Måste gräva fram plattången från okänt gömställe. Eller så skiter jag i det och låter håret leva sitt eget liv!

- - - - - - -

Jag har återupptäckt Pinterest. Just nu pinnar jag en massa sommar-relaterade grejer. Kläder, uterum, solbränna... Åååååh, tänk om det ändå kunde vara sommar halva året, istället för futtiga två månader som det ju oftast bara är ordentligt varmt (midsommar-skolstart).

Samma sak varje år, man har högtflygande planer och drömmer sig bort, och så glömmer man liksom bort att det är några ynka veckor som det handlar om. Buhuuu!

- - - - - - -


You Might Also Like

0 kommentarer