Helgrapport

maj 02, 2017

Valborg och första maj avklarad och vardagen knackar på igen.

Vi har försökt vara effektiva och städa över helgen. Det gick hemskt bra så länge det ännu var uselt väder och snöade. Lagom till valborgskvällen kikade solen fram, men vår lilla sol var allt annat än pigg. Hon kändes stekhet och bara jämrade sig. Febermätaren visade 39 grader.

Jahapp, tre dagar hann hon vara hos dagmamman!

Så det blev lite annorlunda majfirande hos oss, vi låg i sängen och pajade en snyftande fröken medan radion spelade vårsånger från Åbo. Tidigare på dagen hade hon sovit två lurar, lunchluren blev bara 45 minuter lång och sen sov hon ytterligare en liten stund senare på eftermiddagen. Och somnade för natten gjorde hon redan 19:30...

Dessvärre blev det ingen bra nattsömn då hon vaknade redan vid 23-tiden och började babbla på. Jag gick in och la mig på sängen och måste ha somnat själv, men fröken satt ännu i sin säng och babblade vid 00:30 då sambon kom för att lägga sig.

Igår kändes hon fortsättningsvis varm, men det höll sig kring 38,5 iaf och fröken var betydligt piggare. Tyckte bl.a. att det var dammigt, så vi fick ta ett varv med dammsugaren (som hon fortsättningsvis är rädd för). :D

Sen har hon också pratat om att hon har "rosk i örat", vad nu det ska betyda...? Jag antar att det kom ifrån att vi mätte feber i örat, men det är väl inte uteslutet att det kan vara nåt annat så sambon fick hålla koll idag och ta kontakt med rådgivningen ifall hon skulle fortsätta klaga på skräp i högra örat... Några flera rosk har dock inte förekommit och inte har hon pillrat på örat heller.

Igår var hon supertrött på förmiddagen och somnade redan 10:30 utan att ha fått i sig nån lunch. Så sov hon en timme och var pigg resten av dagen på det...?? Hann redan planera in en andra lur, men fröken orkade fint och vi la henne tidigare istället, strax innan 20.

Idag har hon dock varit feberfri, superpigg, och vägrade somna innan 21:50...

Men ja. Trots feber och snöfall har vi ändå haft en riktigt fin helg. :) Vi har myst massor, druckit hemlagad mjöd som både jag och frökens farmor ordnat med, ätit munkar och våfflor med grädde och lekt med ballonger.

Kunde förresten inte släppa det här med Stiftelsen som jag nämnde tidigare... Lyssnade på ett gäng låtar och de är ju riktigt bra! Vid lite närmare efterforskningar är det tydligen samma sångare som i Takida. :) Inget jag på så vis lyssnat på, men klart man hört de där största hitarna ändå. Och det bandet, som nånstans i mitt undermedvetna ringed a bell, var jag ju tvungen att googla och javisst, jag har ju tillochmed nästan varit på en spelning! Men bandet var väl inte riktigt huvudorsak till att jag var där (snarare som dejt till en chaufför, lång historia), och dessutom var jag aldrig in i lokalen där de spelade.

Men hur som helst, Stiftelsen. Värt att lyssna på!

You Might Also Like

0 kommentarer