2-årsdagen

maj 07, 2017

Födelsedag firade vi i lördags! Fröken tyckte det var dags att vakna där kring halv sju (...) och det tog inte länge innan hon tyckte att vi även skulle "stiga gåpp". :)


Sagt och gjort, och har man födelsedag får man börja dagen med presentöppning! 

Hihi, Alicia var ju, precis som i julas, nöjd efter ett par paket och ville börja leka med dem,utan att desto mer bry sig om resten av de oöppnade.


Vi hade skaffat en tågbana (pop att putta ner vagnarna en och en nerför den upphöjda bron!), en låda med safari-duplo (mootostopp! sa fröken direkt hon fick syn på jeepen - precis som i Pino-boken), några nya böcker, en lastbil att frakta sand med, nya hårsnoddar, samt en målarbok och en förpackning med färgpennor. Och så en festklänning, dagen till ära!


Vi åt frukost och sen passade vi på att städa det sista och dekorera tårtan medan fröken var upptagen med sina nya saker. 

Fröken som vaknat tidigt blev även trött tidigare, och under lunchen hörde vi plötsligt att någon började borra i väggen. Come ooooon liksom!! Sambon mumlade nåt om att de varit hemma i sju veckor och inte hört ett knyst vid lunchlur-dags, men givetvis ska det borras just den dag då det vore viktigt att hon får sova för att orka med kalas etc... 

Ja, borrandet tog slut och fröken placerades i sängen. Tystnad rådde. En stund. 

BRRRRR lät det sen, och givetvis vaknade hon och var ledsen. Ghhhhh. "Dee ingen faja" sa hon själv och försökte somna om efter att jag gått in och tittat till henne. Men det kom fler borrningar och då gick det ju liksom inte att somna om.

Jaja. Fröken fick på sin nya klänning inför kalaset, och blev helt till sig. Trippade omkring, lyfte på kjolen, dansade, skuttade och log med hela ansiktet. :D


Gästerna kom så småningom, Alicia fick fler paket att öppna, och så blev det kaffe och tårta!

Fröken hällde i sig typ fem glas med äppeljuice, åt både tårta och "peppakaka" samt några physalis-frukter.

Vi hade "bara" släktkalas, vi hinner väl nog ha barnkalas sen då hon blir större... Alla hade förstås inte möjlighet att komma p.g.a. avstånd och annat, men det blev helt lagom ändå med moffa, farmor & farfar, två kusiner och en gudmor. Alla rymdes samtidigt vid bordet osv... ;)


Fröken fick flera klädplagg, ett par böcker, några hästar, söta klädhängare med elefanter på, ett underlägg att ha på bordet, en ny samlarplatta till mumin-trädet, lek-glas som det genast skulle skålas med, dockkläder, samt en peng att sätta i spargrisen (som vi inte har, det får vi skaffa!). Hörde att det var fler presenter som posten inte riktigt hunnit med, och så skulle det ses på en balanscykel nästa vecka också. Åååh vad fröken blir bortskämd! Men så är det att ha födelsedag. :)

Hon orkade riktigt bra fastän det inte blivit så mycket sömn på dagen, och somnade omedelbums på kvällen. 
   

You Might Also Like

0 kommentarer