Tittat och kollat

april 18, 2017

Fröken och sambon har varit och bekantat sig till familjedagvårdaren idag.

Det hade gått superbra men alla (eller de som var där idag) hade förstås varit lite avvaktande när en främmande karl plötsligt klev in. ;)

Det verkade bra med gård att vara ute på och ett lekrum fullt med pussel och annat skoj. Frukost serveras det också, så vi behöver inte hålla på och kämpa/stressa med det då fröken är morgontrött.

Vi fick också en lapp att fylla i vilka dagar hon behöver dagvård under sommaren. Det vet vi ju inte ännu eftersom sambons semester väldigt långt hänger på när dagvårdaren ska ha semester, och det är ganska oklart vad jag kommer att göra i augusti... Sista april skulle den iaf vara inlämnad, hoppas vi är klokare då.

Familjedagvårdaren kommer att ha hela fem veckor semester i sommar. I praktiken, ifall hon får de veckor hon önskat, betyder det att lilla fröken kommer att vara nio veckor där, fem veckor hemma och så två veckor där igen. Sen vet vi inte vad som händer efter det, då mitt jobbavtal tar slut i mitten av augusti. Håhåh. Det är ju inte världens bästa situation om vi säger så.

Personligen tycker jag ju att en tvååring behöver stabilitet i sin vardag, men nu får man ju tyvärr inte alltid välja själv. Nu råkade det sig så att jag fick ett vikariat som började under våren och fröken är därmed borta från dagvårdsplatsen ganska direkt efter att hon börjat (9v), då dagmamman har semester. Första veckan med sambon ifall han får det pusslat så (får han det inte vet jag inte vad vi gör, skulle liksom inte vilja börja rådda in nån reservdagvårdsplats då hon bara varit i dagvård två månader...), sen är vi alla lediga tre veckor tillsammans och sedan är hon hemma sista veckan med mig. Mitt jobb har nämligen stängt hela juli och då är jag arbetslös igen, för att sedan jobba på samma ställe två veckor till i augusti. Vad som händer efter 11 augusti har jag ingen aning om i skrivande stund.

På det sättet skulle vi iaf inte behöva börja krångla med någon reservdagvårdsplats för att ytterligare rådda till hela situationen. Och med lite god tur hittar jag jobb någonstans i augusti direkt efter att vikariatet tar slut, så att A får lämna hos nuvarande dagmamma och inte behöver "kastas fram och tillbaka" mellan hemmet och olika dagvårdsställen hur många gånger som helst.

Som jag sagt många gånger förr - det är lyx att ha en fast arbetsplats att återvända till så man inte behöver fundera på sånt här.

Känns ju förstås inte så motiverat att ha henne där ifall jag blir arbetslös, men jag tror nästan att vi har henne där ett par halvdagar eller så även då, bara för kontinuitetens skull. Finns det nåt minimi-antal timmar man måste ha barnet i dagvård för att få behålla platsen?

Stället skulle ju då vara bekant för henne den dag jag hittar jobb igen, så att jag snabbt kan tacka ja utan att behöva meddela att jag behöver si och så många veckor innan jag kan börja jobba pga inskolning och annat. Dessutom verkade det ju vara brist på lediga dagvårdsplatser då vi sökte nu i vintras (det ändras ju förstås hela tiden), och med bara en bil i hushållet vill jag inte råka ut för att vi inte får nån plats här i stan.

Guuud vad jag är trött på all ovisshet och rådd fram och tillbaka.
   

You Might Also Like

0 kommentarer