Tids-svisch

april 06, 2017

Känns som att jag inte riktigt hänger med längre, sedan när är det påsk nästa vecka?!? Får ju börja så påskgräs här halvt i panik!

Idag blir Alicia 23 månader, bara en ynka månad kvar till tvåårsdagen nu! Hjälp!

Det är så roligt numera att följa med i Timehop-appen, vad vi gjorde för ett år sedan. Ganska exakt på dagen för ett år sedan lärde hon sig att stå, men bara på mjuka underlag som i spjälsängen ch soffan. :) Först några dagar efter ettårsdagen började hon ställa sig upp på golvet. Med stöd, alltså.

Vi flyttade också över lite bilder från sambons gamla mobil till datorn. Bland annat bilder från förlossningen, eller mer specifikt innan och efter då, hehe. Tänk att hon var sååå liiiiten! Hur visste man hur man skulle hantera en sån liten bebis?!?

På tal om det så borde vi väl ta och boka in en tid för tvåårskontroll på rådgivningen. Det är väl både hälsovårdsbesök och tandläkarbesök, och det blir frökens pappa som får ta hand om besöken denna gång, då han är ledig. Jag har inte missat en enda kontroll hittills. Det börjar kännas som att frökens vardag numera är lite bortom räckhåll för mig, vilket så klart känns lite tråkigt.

På tal om det, så har jag äntligen fått svar på mina frågor från dagvården också. Vi fick ju hem ett brev där det räknades upp en himla massa dokument de ville ha för att reda ut vad vi ska betala i dagvårdsavgift. Jag misstänkte att pappret vi hade fått var ett "allmänt" brev som sändes ut i somras till alla föräldrar vars barn skulle börja/fortsätta i dagvård i augusti 2016, och mycket riktigt, så var fallet. Föråldrad information, helt enkelt.

Det som jag främst reagerade på var att man ville ha skattebeslut för år 2014, trots att beslutet för år 2015 har varit klart i mer än ett halvår. Sen ville de ha en massa FPA-papper om föräldrapenning och vårdpenning, det frågade jag också ifall det var nödvändigt, och det visade sig vara helt irrelevant att börja ge den informationen (03/2015-02/2017) eftersom jag nu börjat jobba. Det fanns alltså ingen information om att det bara gällde dem som är lediga just nu, utan det var formulerat som att alla ska lämna dessa uppgifter. Inte heller ville de ha några uppgifter om utbetald a-kassa (senaste halvår).

Så det enda jag behöver skicka in är alltså skattebeslut för 2015 samt senaste lönespecifikation. Så nu är den saken utredd!


You Might Also Like

0 kommentarer