Påskrapport

april 17, 2017

Påskhelgen avklarad. Snöig sådan. Tror att det har snöat varje dag sedan i torsdags. 

Vi har väl inte gjort något utöver det vanliga egentligen, vi har lekt och ätit och handlat och varit ute och städat och sånt där. 

Vi kom ganska snabbt fram till att ingen orkar hålla superkoll och hojta nejnej hela helgen, så påskpyntet fick utebli. Eller vi hade köpt lite narcisser till balkongen (som katten ändå försökte äta upp) och så sådde vi lite påskgräs (som Alicia gärna ryckte upp med rötterna och som katten också ville äta upp). Kanske nästa år sen... 🙊 

Vi pysslade iaf ihop lite påskkort som vi delade ut till dem vi hälsade på. Alicia ritade med "påskiga färger" och så klippte vi ut ägg ur teckningen och klistrade fast på ett kort tillsammans med en fjäder. Kändes som ganska lagom nivå för en snart-tvååring. 

Vi fick besök av sambons bror med familj och så har vi varit och hälsat på hos hans föräldrar och även hemma hos pappa. Lilla fröken skulle ha det ena och det andra vid kaffeborden med därpå följande hyperaktivitet och senare tårar och ilska. Sen gick det aldrig att somna heller, lördag höll jag på över en timme innan hon slutligen somnade 21:30 och sambon höll väl på i över 1,5 timme på söndag innan hon somnade vid 22... Huhuh. 

Jag är lite fundersam hur vi ska börja få upp fröken ur sängen om morgnarna nu då hon ska börja lämnas hos dagmamman vid 08 från och med nästa onsdag. Vår fröken har ju aldrig varit morgonpigg och är istället kvällsmänniska precis som sina föräldrar. Och sover hon längre än prick 14 är det helt kört att få henne att sova i tid, samtidigt som hon antagligen kommer att behöva sova ordentligt hos dagmamman eftersom det är mer ståhej där än hemma. 

Ja, och så "råkade" jag klicka hem en kamera i fredags också. Den gamla systemkameran har ju gett upp efter 8 års flitigt användande. Och jag vill ju fortsättningsvis fotografera och lära mig mer (får väl börja från början nu...) och speciellt med barn i huset känns det viktigt att kunna dokumentera med vettig kvalitet och inte bara mobilkamera. Jag har ju funderat på detta ett tag men inte riktigt känt att jag har råd, men planerade att unna mig en i födelsedagspresent nu då jag fått in min första lön. Hade ju vissa förhoppningar om att kunna få något litet bidrag till den också, men det var sist och slutligen ingen som undrade om/vad jag ville ha i present och då är jag ju inte den som börjar önska mig saker bara-för-att. :P

Det blev fortsättningsvis en helt basic "nybörjarmodell" från Nikon. Det är ändå objektiven som gör den största skillnaden tycker jag. Nu blev det enbart kamerahuset eftersom jag har tre objektiv sedan tidigare, och då kunde jag ju inte börja uppgradera alltför mycket ifall objektiven fortfarande ska vara kompatibla med kameran. Det blev inte den allra billigaste modellen, men inte heller i dyrare ändan. Inte den nyaste heller, men helt utifrån de behov jag har. 

Mycket har de utvecklats sedan jag köpte min D60 år 2009, då fanns inga möjligheter att geo-positionera bilder eller överföra dem trådlöst, att vinkla skärmen eller ens möjlighet att filma! Säkert fanns det redan då nyare/dyrare kameror, för D60:an var ju inte ny ens då. Och det som jag nu valde var en D5300 (kom 2014 tror jag att jag läste) trots att den varianten utvecklats vidare (D5600 nu). Funderade också på D7000-serien men där tog snålheten över. :D Det var nog lite "bara-blunda-och-klicka-känsla" nu också, haha. 

Så nu väntar jag med spänning på när den ska dyka upp! Över påsk har det knappast hänt så mycket, så man ska väl inte vara alltför optimistisk att den dyker upp denna vecka. Men senast i början av nästa! :) 

You Might Also Like

0 kommentarer