It's the little things...

april 08, 2017

Idag har vi haft lyx-dag hela bunten. Alicia har spenderat dagen hos farmor & farfar och vi har åkt på shoppingtur.

Känslan är lite WOOOHOOO liksom. Man är väl inte high maintenance heller... ;)

Nä, men jag har under någon månad redan uttryckt en önskan om att få komma iväg på egen hand och få gå i lite butiker och sånt, som lilla fröken nödvändigtvis inte har tålamod med. Längst vi varit efter jul är Halpahalli och efter bägge dessa besök har jag haft en uppgivenhetskänsla över att jag aldrig får gå ifred och titta på vad JAG vill.

Dessutom fyller ju fröken år snart och då kanske man vill behålla några hemligheter för sig själv...

Så idag gjorde vi slag i saken och for upp till Vasa. Tiden kändes oändligt lång att göra vad man vill då ingen behöver äta eller rastas eller bytas på.

Jag hade en såhääääääääär lång lista på ställen jag skulle till och var vi skulle äta och sådär. Hann väl med det mesta, men magsäcken satte stopp efter en middag.

Största frågetecknet var väl huruvida Alicia skulle sova nån lunchvila alls, hon har aldrig blivit nattad av nån annan än sambon och mig, och sen vet man ju aldrig ifall de kommer ihåg att hålla ljudet nere medan hon sover. Jag vet ju t.ex. att det varit lite spännande de gånger vi sovit på nedre våningen hos pappa/moffa, då han inte varit van att behöva tänka på att nån sover, och t.ex. smällt i WC-dörren. Sååå lättväckt är hon ju ändå inte numera, men ifall hon är lite orolig över att somna utan oss så vet man ju aldrig hur det blir.

Sen är jag ju lite hönsmamma också, med navelsträngen kvar, men det värsta släppte väl när jag började jobba och frökens pappa tog över ansvaret hemma. Vi hade ju lite funderingar kring att åka på den där 'back to the 90s'-grejen i Vasa där kring min födelsedag, men eftersom det även hade inneburit övernattning skrotade jag de planerna rätt fort. Inte redo än. Jag alltså.

Vi kom oss iväg och avlämnandet skedde under högst odramatiska former. Anlände vid elvatiden och inledde med ett besök på Biltema för att köpa tågbana. Sen blev det lite annat smått och gott också, samt varsin gratis korv, hehe!

Annat vi hunnit med tillsammans var kaffe på Arnolds, mat på Pancho Villa och så ett besök på Citymarket, men i övrigt delade vi upp oss och shoppade mest effektivt på det sättet. Tur att vi båda trivs med att ha det så. :)

Jag har köpt lite kläder till mig själv och till Alicia (20% på HM's barnkläder och ta 3 för 2 på Lindex) och även ett par skor till mig själv. Sen blev det lite fler födelsedagspresenter också, och så bongade jag två bloggare, hehehe.

Vi hämtade lilla fröken som skulle krama lääänge när vi kom. Allt hade gått bra, hon fick beröm av både farmor och farfar och hade både ätit och sovit bra.

Nu på kvällen blev det dock en hel del tårar utan anledning vid kvällsmaten, men fröken var nog bara övertrött för hon somnade på fem minuter. Lilla skrutt. ❤️

You Might Also Like

0 kommentarer