Helgrapport

april 24, 2017

Kameran har anlänt. Nu vet jag vad jag gör hela helgen iaf - istället för att städa inför tvåårskalas... ;)

Men hey, det är ju två veckor dit, så egentligen är det ju onödigt att börja städa nu, för då hinner det ju bara bli stökigt igen, och då blir man ju tvungen att städa TVÅ gånger.

Efter jobbet i fredags var jag en sväng för att kolla på vårskor åt Alicia. Det är ju liksom enklare att på förhand lite titta vad som finns, för att välja ut några alternativ att prova då hon själv är med.

För nu skaaa det väl bli vår så småningom. Det måste ju det. Sällan har det kommit nån takatalvi efter 20 april, men man vet ju aldrig.

Kändes helt varmt och annorlunda på morgonen, inte det minsta kallt. Och ser man på väderprognosen så ska det väl faktiskt bli lite varmare nu. Dags att söka fram skalkläder!

Hur som helst. Jag kom hem och så for vi alla iväg för att hämta kameran och för att köpa skor åt Alicia. Som tydligen ska ha stl 26 nu. Huhuh... Ifjol hade hon söta ballerinas i stl 18/19 på sin ettårsdag, och hela sommaren tassade hon runt i ett par sandaler i stl 20, men efter det har siffrorna bara speedat iväg! 25 skulle också ha funkat, men då vi mätte foten konstaterade man i butiken att 26 också går att ha, så då tog vi dem så att de ska funka lite längre.

Jag har laddat och testat kameran i helgen, och sen har vi varit ute i parken, ätit hämtpizza, tittat på SKAM och sista avsnittet av De Eurovisa, samt gjort vanlig veckostädning. Och så har vi satt undan en massa bebikläder (68-74) som staplats på hög bakom matsalsbordet i väntan på att sorteras. Både 80 och 86 har vi varit duktiga på att packa undan, när vi väl började inse att de blir ju bara fler och fler de här urvuxna kläderna, men de mindre storlekarna finns lite här och där. Och nu behöver vi ju kunna sitta vid matsalsbordet under tvåårskalaset om två veckor.

Sen dividerade vi lite fram och tillbaka angående bordet också, huruvida det var ett nödvändigt köp eller inte. Vi har ju ett 4 pers bord i köket (eller 6 ifall man placerar nån i vardera ände) och det här matsalsbordet som står i vardagsrummet (6 pers + 2-4 på ändarna) används ju aldrig. Förutom typ när vi har kalas. Vi har ju aldrig gäster på det sättet. Men hey, vad skulle vi annars ha fyllt vårt 25+kvadrat stora vardagsrum med...?

Idag är det måndag och Alicia har haft sin sista inskolningsdag hos dagmamman. I fredags hade hon varit där 9-12 och inte haft några planer på att åka hem efter lunchen då sambon for och hämtade. "Leka meeja!!" hade hon bestämt påpekat. Inte hade det varit några problem när han lämnade henne där heller, hon hade vinkat och sedan gått in i lekrummet tillsammans med dagmamman.

Känns tryggt att det är en liten barngrupp med blandade åldrar. Man tar hand om varandra och alla får synlighet. Alla välkomnas av alla (iaf såhär i början?) och det vinkas och ibland även kramas när någon går. Och alltid kan man lära sig något av varandra, Alicia tyckte t.ex. sakligt och bestämt att "Licia sitter och väntar liten stund" med tillhörande förnumstig nickning, då vi skulle äta lunch i söndags. Ni må tro att vi blev häpna, för något tålamod har hittills inte existerat hos vår fröken! :D

Och så hade hon tydligen fattat tycke för en viss pojke där också, vars namn har nämnts flera gånger under helgen. Händelsevis råkar vi vara bekanta med hans föräldrar också, och mamman och jag umgicks flitigt under skoltiden, så jag rapporterade detta och fick som svar att det hela tydligen var ömsesidigt också, hihi. :)

Idag blev hon lämnad vid 8:30 och skulle äta och sova där, och sedan hämtas vid 14:30. Det här sovandet är ju det som jag varit mest nervös för (då vi alltid sitter bredvid sängen tills hon somnar), speciellt då det också är en annan, yngre, fröken som ska sova i samma rum.

Lite ledsen hade hon varit vid lämning, men hade snabbt funnit sig och börjat leka. Fröken hade varit först på plats vid lunchbordet när det meddelades att lunchen serveras, och sen hade hon direkt marscherat vidare till sängen för att sova. :D Och somna? Det gjorde hon tydligen på fem minuter. Lite oklart hur det hela hade gått till dock, fick inget vettigt ur sambon annat än att hon tydligen sovit ensam i ett rum och just detdär att hon somnat fort och sovit 1,5 timme. Helt normal sovstund m.a.o!

Sambon hämtade henne efter mellanmålet och då hade hon varit enbart glad. Ikväll har hon också varit glad och busig, vi har läst massor av böcker och sedan somnade hon ganska direkt, det tog väl bara 20 minuter eller så, och 20:55 sov hon.
    

You Might Also Like

0 kommentarer