Helgrapport

april 03, 2017

Jaha, lördagen var första dagen på mååånga månader som jag inte publicerat något inlägg. Lördagen råkade händelsevis också vara min födelsedag, så jag må vara ursäktad.

Vi hade tänkt att vi skulle hinna med huuur mycket som helst under förmiddagen. Tänk att man ännu inte lärt sig att man kan planera in max EN grej under förmiddagen och EN grej under eftermiddagen, när man har med barn att göra.

Nu hade vi tänkt att vi skulle 1) färdigställa en tårta och 2) dammsuga ifall det skulle råka komma några oanmälda gäster samt 3) ta en tur på stan.

Av detta hann vi punkt ett, sen var det tjugo minuter till lunch och sen skulle det sovas. Nå, det gjorde nu inte så mycket att de övriga punkterna inte hanns med, speciellt inte trean eftersom det öööste ner både regn och snö.

Efter lunch och sovande kom pappa förbi en sväng och sen for vi iväg för att hälsa på min mormor, där det var kaffekalas med två mostrar (den ena långväga) och två kusiner på besök. Alicia fick en jättefin fleecedräkt och passade sedan på att klämma i sig två kex, en liten bulle OCH en liten bit tårta, eftersom det bjöds och trugades. Huhuh.

I övrigt hade hon superbra tålamod, gick ett par varv husesyn och satt sedan och ritade lite och plockade med kritor i och ur en ask.

Vi firade med schnitzel och franskisar hemma, och så lite badkarsplask på det.

Söndagen låg vi och drog oss till 9:15, sen åt vi långfrukost och sedan gjorde vi den där rundan på stan som inte blev av under lördagen. Vi hann till och med en sväng via parken innan lunch och sovdags.

Eftermiddagen bestod sedan av veckostädning och lite annat fixande, middag och tårta samt kvällsrutiner innan läggdags.

Vi har plötsligt blivit av med våra västra-grannlands-kanaler, och har nu iiinget att se på TV, känns det som. Vi har sett dem sedan i höstas, men vi kan ju heller inte direkt vända oss nånstans för att klaga, eftersom vi ju varken beställt eller betalat för dem...

Så nu vet vi inte riktigt hur vi ska göra, vi har ju börjat följa med Homeland på 1:an på måndagar och nu ser vi ju inte det längre, höh. En kollega på jobbet kunde dock snabbt lugna mig med att man visar samma på Finlands TV, bara något avsnitt efter.

Undrar om det är ett medvetet drag, att få folk att fastna och sedan klippa av förbindelsen, haha! Fast det känns ju ologiskt att det skulle visas gratis i flera månader...

Jag vet faktiskt inte varför vi har sett kanalerna, något knas måste det ju vara nånstans. Nån annan som fått titta gratis i ett halvår?

Det var något annat också som jag skulle skriva om, men nu är det tyvärr som bortblåst.

Är lagom mör i huvudet efter denna jobbdag, som förutom att det var måndag (=veckans stressigaste dag) även var månadens första vardag (=än mer stress). Vilket fått mig att bli lite fundersam över det här med dagvårdstider, för som det var idag satt jag med pappersarbete (som inte hunnits med vartefter, eftersom det kom nytt folk hela tiden) 45 min efter stängning. Jag som hade tänkt att jag börjar hämta fröken direkt efter stängning. Hmm... Nå, det finns några veckor kvar att fundera!

You Might Also Like

0 kommentarer