Bloggstatistik - mars 2017

april 05, 2017

En månad har gått och det är dags att ta en titt på bloggens statistik igen. Men först några allmänna reflektioner över bloggmånaden som gått!

Jag har börjat jobba och har varken haft tid eller inspiration för bloggen. Förväntar mig motsvarande statistik.

Jag är nog lite tvärtom i många avseenden, exempelvis är bloggen är för mig viktig just för min egen skull, att jag dokumenterar min vardag och senare kan gå tillbaka och minnas. Får jag nån slags feedback från läsarna är det bara en bonus i så fall, men jag, hmm, dedikerar liksom inte bloggen åt läsarna eller anpassar den efter vad läsarna tycker är intressant utan det är mest min egen ventilationskanal. Senaste tiden har det t.ex. blivit hemskt få inspirationsinlägg eller reklaminlägg, trots att de ju alltid ger en liten slant.

Ja, jag är medveten om att jag eventuellt (med ovanstående stycke) skjuter ifrån mig ytterligare några läsare nu. :D


Bloggstatistik, mars 2017


Under månaden har jag publicerat 37 blogginlägg (1,2 per dag) och fått 6 kommentarer.

Antalet enskilda besök (sessioner) har minskat med 5,98 % under dessa 31 dagar, jämfört med föregående period (30.1-28.2). Antalet besökare (användare) har minskat med 3,25 % och sidvisningarna har minskat med 5,36 %.

Kurvan för senaste 12 månader ser ut så här:


Fördelningen mellan nya och återkommande besökare var 27 % nya och 73 % gamla.

Ni läser i allmänhet bloggen via mobil 66,78% och dator 20,84% men även några surfplattor 12,38% ryms med i ekvationen.


Trafikkällor, fördelning


Direkttrafik 37%
Trafik via sociala medier 17,5%
Har hittat hit via länkar på andra sidor 12,1%
Prenumeranter via RSS-flöde och Bloglovin 22,3%
Sökningar (Google) 11%


Mest lästa inlägg, topp fem


De inlägg som blivit mest lästa under mars månad, var dessa:

 1. Hur var det nu man gjorde igen
 2. Torsdag
 3. Måndagen
 4. Sammanfattningsvis
 5. Onsdag

Synlighet

Jag har inte "promotat" bloggen på något särskilt sätt.

Kommenterandet på andra bloggar? Ööö, jag kommer faktiskt inte ihåg om jag skrivit en enda kommentar. Hur går det med uppsatta mål?

Jag satte i slutet av december upp fem bloggmål för kommande tre månader. Här kommer en kort mellanrapport för just denna månad:

 1. Alla inlägg ska ha en bild och var tredje inlägg ska prydas av min egentagna bild.
  ↳ Nä. Verkligen inte.
 2. Publicera minst ett inlägg varje dag.
  ↳ Publicerade 37 inlägg under månaden, eller 1,2 per dag. Men även helt konkret har det publicerats något under månadens alla dagar.
 3. Erövra och behålla en plats bland Top-100 på bloggtoppen.fi.
  ↳ Dessa marssöndagar har jag landat på plats 90, 109, 134, samt 124.
 4. Lämna minst tre kommentarer per vecka, på andra bloggar.
  ↳ Alltsååå... nä. :D
 5. Facebooksidan får sin första gillare.
  ↳ Den har tre gillare, någon ny har inte tillkommit denna månad

Nya målsättningar


Några nya mål borde jag väl också sätta upp? Jag har funderat lite hit och dit, men kommer egentligen inte på något nytt att lägga in på min lista. Med tanke på att min fritid minskat med oceaner sedan jag började jobba (för att inte tala om att vi snart har en helt ny vardag då fröken ska i dagvård!) så känner jag inte att jag vill sätta några högtflygande mål för bloggen. Så för tillfället sätter jag inga mål alls!


Det var allt för denna månad! 
   

You Might Also Like

0 kommentarer