Utflykt, 92:or, parklek, storkok och tidsförvirring

mars 27, 2017

Vi tröttnade på att vara trötta och sura på lördagen, och gjorde istället en utflykt till grannkommunen, främst för att köpa ett par gummistövlar på specialpris åt Alicia. Vi hade vikingstövlar i höstas och var mycket nöjda med dem (bred fot, brett skaft) så det var en bra affär tyckte vi. Passade på att handla lite mat också (men där tog frökens tålamod slut) och sedan återvände vi hem.

På kvällen åt vi lite glass, och där var det plötsligt omvänd situation. Alicia som annars kläcker ur sig "kannsejjv!" (ja, i ett ord, ungefär som en arg kines) var och varannan minut, tyckte då mitt i allt att "pappa KAN hjälpa!" :D

Missade tydligen helt att det var våffeldagen i helgen, men vi får väl ta igen det nån annan gång då!

Vi slötittade på TV på kvällen och pratade hemskt mycket om allt och inget. Skönt att vara sams igen, hehehe.

Söndagens "stora" projekt (jaja, det tog en halvtimme medan fröken sov) var väl att gräva i garderoben efter alla 92:or och färgsortera dem inför "ibrukstagstvätt". Ytterkläder ska ju oftast inte tvättas, men jag gör fortfarande det med kläder som ska vara nära kroppen, för att få ur den värsta kemikaliemängden.

Vi har ju använt 86 sedan, hmm, augusti kanske (?) och nu börjar det vara dags att uppgradera.

Vi plockade ju fram några tröjor i 92 för ett tag sedan då magen började skymta i tid och otid, men kunde konstatera att alla byxor var på toook för långa ännu. Men bara på de senaste 2-3 veckorna måste fröken ha växt flera centimeter (höhöhö), för jag har flera dagar kunnat konstatera att byxorna i 86 börjar vara på gränsen till för korta.

Har använt 86:orna på "sista varvet" ett tag nu. Det tar sin lilla tid eftersom fröken sällan smutsar ner sig numera (och kan ha samma kläder 2-3 dagar), och dessutom har en del kläder då jag gillar att loppisshoppa (och shoppa helt annars också...).

Men nu är det nog dags. Allt ska inte ut, det finns nog ännu 86:or som får ta några varv till mellan skåpet och barnet och tvättmaskinen, men nu ska 92:orna in.

Sen var vi ute i parken i finvädret. Det var nio grader ute, och medan solen sken var det riktigt varmt och skönt, trots den envisa blåsten. Men då solen gick i moln blev det sååå kallt. Vi hade klätt på Alicia skalbyxor och vinterjacka (istället för vinterhalaren), men hon hade det varmt och gott i alla fall, så det var nog bara vi som tyckte det var kallt.

Vi gjorde löjligt mycket makaronilåda igår. Sambon trodde att det inte skulle räcka i tre dagar ifall vi använde 400g kött, så han hade köpt 800g köttfärs och vi fick göra dubbel sats. Två stora ugnsformar blev det, så vi fick kasta in den ena i frysen, i väntan på nån dag då ingen hinner laga mat.

Hade en märklig huvudvärk igår på kvällen, envis var den också för den var kvar då jag vaknade till vid fyratiden inatt. Klev upp och tog lite burana och lade mig på reservsängen istället, och det tog nog ett par timmar innan jag somnade om, och då var det bara en timme innan klockan ringde...

Det bytte ju till sommartid natten till söndag, vilket givetvis ställer till det för en barnfamilj! Turligt nog har ju fröken inga tider att passa, men ändå... Fröken sov dessutom ovanligt länge på söndag morgon, ända till 8:20, vilket ju då blev 9:20 enligt ny tid. Sen var hon tack och lov trött och ville lägga sig redan vid 12 (13 ny tid) och så väckte vi henne vid 14:30 (15:30 ny tid) för att få henne i säng nån gång på kvällen. Hon somnade sen 20:30 (21:30 ny tid) så det var ju bara en halvtimme senare än vanligt.

Själv sov jag ju dåligt i natt, i kombination med att dessutom behöva stiga upp en timme tidigare än normalt, så jag var ganska darrig innan jag hade fått i mig nån frukost. Alicia hade vaknat 8:30 i morse igen, vilket ju egentligen är helt noemalt för henne, 7:30 enligt gammal tid.

Jaja, det reder väl upp sig småningom!
  

You Might Also Like

0 kommentarer