Mars, Blogg 100 och balkongen

mars 01, 2017

Idag kör den årliga Blogg 100-utmaningen igång igen! Den går ut på att man publicerar 100 inlägg på 100 dagar.

Jag kommer att hänga på, "som vanligt" får man väl nästan säga vid det här laget. Jag har varit med flertalet år, både officiellt (genom att anmäla mig) och inofficiellt. Anmäl dig du också! Du hittar all information via länken här ovan. Förra året var det drygt 300 deltagare.


Mars står det i kalendern idag. Nu är det officiellt vår! Och det verkar som att naturen fattat galoppen, för igår kväll kom det ner en massa vått från himlen och all snö håller på att smälta. Solen har varit framme idag och det kliar i planteringsnerven.

Det vore väl hög tid att börja för-så en del frön inför årets balkongsäsong. Vi har ju tjuvstartat den lite redan, förra helgen var det riktigt soligt och varmt där ute, så vi satt ute en stund i kortärmat i 30 graders värme. På isen utanför gick folk omkring fullt vinterklädda. Knasig kontrast!

Men plantering var det alltså. Jag skulle vilja börja på så småningom, för att kunna förlänga växtsäsongen där ute. Men någon utplantering blir det ju inte fråga om på åtminstone två månader än, så jag behöver med andra ord ett katt- och småbarnssäkert ställe att ha mina ömtåliga småväxter på.

Och både katten och dottern börjar ju småningom nå alla fönsterbräden så jag vet inte riktigt var jag ska ha mina krukor och burkar. Vardagsrummet är ju soligast men där är också fönsterbrädet lägst, på bara sextio centimeters höjd...
  

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. Ja visst är det härligt att våren är på ingång...jag måste erkänna att jag saknar sol och värme nu! JAG älskar ju vintern men detta slask som varit är INTE kul...ge mig vår!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har inte heller haft någon "riktig" vinter i år, mest slask och barmark. Men några guldkorn har det funnits!

      Radera