Kapselgarderob eller post? - Uppdrag vecka 9

mars 05, 2017

Som ni kanske vet följer jag förvaringsdrottningens årslånga utmaning för att organisera hemma. Denna vecka ska man strukturera upp hemmets posthantering, men jag tänkte faktiskt hitta på något eget som jag funderat på ett tag nu! 

Ja, posthanteringen kunde kanske bli smidigare även hos oss, men det är inte akut på något sätt. Det som jag däremot funderat på ett tag, är att åstadkomma någon slags capsule wardrobe / kapselgarderob inför våren.


Capsule wardrobe handlar ungefär om att man ska plocka fram ett antal plagg som ska användas den närmaste tiden. Exempelvis 33 plagg för de närmaste tre månaderna, eller hur man nu väljer att lägga upp det hela.

Jag har ju mest gått med "hemmakläder" de senaste åren då jag varit gravid och mammaledig, typ pyjamasbyxor eller sportbyxor av något slag, med en reklam-tshirt eller bekväm tröja till. Inget fel på det, det är ju sååå skönt och bekvämt, men nu har jag faktiskt anledning att fundera lite mer på kläder då jag ska börja jobba. 

Utan att desto mera ha nån aning ifall det krävs några speciella kläder på jobbet (antagligen inte) hade jag tänkt satsa på 30 plagg (underkläder räknas ej) som ska få ingå i min "jobbgarderob" de närmaste två månaderna. 

Kapselgarderoben kommer att bestå av:


 • Sex t-shirts
 • Tre tunnare tröjor
 • Två skjortor; en vit och en jeans
 • Två blusar; en ljus och en mörk
 • En vardaglig kavaj
 • Fyra koftor
 • Två par byxor; ett par svarta och ett par jeans
 • En kjol + strumpbyxor
 • Två klänningar + strumpbyxor
 • Tre halsband (jag brukar inte ha så mycket smycken men jag kunde ju börja?)
 • Två par skor; låga "mc-boots" och ett par stövletter
 • Vinterjacka, mössa och vantar (räknar iaf jag som en enhet)
 • En väska

Allt ska helst gå att kombinera, är tanken. Jag ska ta tag i det här småningom, och så tänkte jag visa er resultatet också. :) Vi får se om det blir en fungerande helhet eller ifall jag eventuellt byter ut någon t-shirt mot en scarf eller så.

Hoppas att jag hittar det jag behöver i min egen garderob, men i annat fall får jag komplettera. Kan ju vara trevligt med nåt nytt!
   

You Might Also Like

0 kommentarer