Ingen dramatisk övergång

mars 08, 2017

Det verkar inte vara nån stor grej för lilla damen hemma, det här med att mamma (dvs jag) börjat jobba. 
Första dagen då jag kom hem, var sambon och hon mitt inne i något bus och hon noterade mig knappt. Eller så var det också nån slags reaktion...? Andra dagen fick jag ett välkomnande "hejjjj mamma!" när jag klev in i hallen. Och sen var allt som vanligt.

Båda första dagarna var hon vaken när jag gick, så vi pussade hejdå och vinkade och sen var det bra med det. Idag, tredje dagen, sov hon när jag gick, och hade heller inte varit bekymrad då hon vaknade.

Sambon har ju givetvis satsat stenhårt dessa första pappaledigdagar. ;) Eller ja, han har väl vintersemester denna vecka om man ska vara noga. Hur som helst har det varit aktiv lek och kojbygge, parkbesök, och även påhälsning av farmor och farfar på programmet. :)

Vi har ju förstås pratat om detta innan, och berättat att nu är det pappa som kommer att vara hemma med henne, och att det istället är mamma som ska jobba. Och att mamma, precis som pappa, kommer hem på eftermiddagen ungefär vid matdags.

Vi har nämnt detta vid en handfull tillfällen och jag tror att det gick fram. För när vi sedan nämnde något om att hon får gå med pappa till parken, konstaterade hon själv snabbt att "mamma ska jobba". Klok lillskrutt.

Själv känner jag mig nästan lite "överflödig". Ni vet, då man ännu inte är helt bekant med jobbet, samtidigt som man heller inte behövs hemma då det funkar så finfint utan mig. Men det är ju skönt också, att inte behöva oroa sig på jobbet!

Inatt hade det snöat, det var rejält halt att gå ute då man inte såg var det fanns isfläckar. Och snön fortsatte att falla ner under dagens lopp.

Jag kom hem och bytte av sambon som åkte till gymmet, och när han kom hem åt vi middag och pöste sedan i soffan framför Bolibompa. Imorgon är det torsdag, redan!
   

You Might Also Like

0 kommentarer