Bloggstatistik, februari 2017

mars 01, 2017

En månad har gått och det är dags att ta en titt på bloggens statistik igen. Men först några allmänna reflektioner över bloggmånaden som gått!

Jag har ärligt talat inte lagt så mycket energi på bloggen i februari. Det har varit fullt upp med Ålandsresor, jobb- och dagisfunderingar och förberedelser inför jobbstart (på måndag!). Så ett torftigt bloggengagemang har det nog varit denna månad. Har även publicerat lite färre inlägg.

Bloggstatistik, februari 2017


Under månaden har jag publicerat 40 blogginlägg (1,43 per dag) och fått 6 kommentarer.

Så här ser statistikkurvan ut:

Bloggstatistik februari 2017

Antalet enskilda besök (sessioner) har minskat med 7,09% under dessa 28 dagar, jämfört med föregående 28-dagarsperiod (4-31.1). Antalet besökare (användare) har minskat med 14,22% och sidvisningarna har minskat med 6,63%.

Statistiknörd som jag är, så måste jag ju påpeka att de här siffrorna egentligen inte säger så mycket. Det är ju bara är en jämförelse med just föregående månad, som faktiskt råkade vara den bästa månaden på länge. Jämför man med senaste 12 månader var februari inte speciellt dålig, tvärtom intar februari plats 3 av 12. Ser man på kurvan för de 12 senaste månaderna så ser den ut så här:

Bloggstatistik senaste år

Tycker mig kunna utläsa att mina bloggläsare var precis lika trötta som jag, på det ofrivilliga evighetsrenoverande som rådde utanpå vårt hus föregående sommar och höst! ;)

Fördelningen mellan nya och återkommande besökare var i januari 26,3% nya och 73,7 % gamla, (januari 28,4% nya och 71,6% gamla). Det konkreta antalet återkommande läsare har i februari minskat 18,48% jämfört med i januari (ja, alltså 4-31.1).

Ni läser i allmänhet bloggen via mobil 68,95% och dator 18,86% men även via surfplattor 12,19%.


Trafikkällor, fördelning


Direkttrafik 38,9 %
Prenumeranter via RSS-flöde och Bloglovin 22,5 %
Trafik via sociala medier 21,1 %
Sökningar (Google) 10,1 %
Har hittat hit via länkar på andra sidor 7,3 %


Mest lästa inlägg, topp fem


De inlägg som blivit mest lästa under februari, var dessa:

 1. Bokrea hos Adlibris - jag gav er några boktips 
 2. Reserapport - om vår Ålandsresa 
 3. Vår amningshistoria - om hur jag upplevt vår amningstid som relativt nyligen avslutats 
 4. Nokians återkomst - nostalgi på hög nivå då 3310 kommer att släppas i ny version!
 5. Onsdag - en helt vanlig februarionsdag, begriper inte varför just detta inlägg blev så välläst, kanske för att inlägget pryds av vår söta katt? Här kommer hon en gång till! ;)Synlighet

Jag har inte "promotat" bloggen på något särskilt sätt.

Det börjar droppa in lite googlingar småningom. Populärast just nu är mitt recept på morotssemlor, den printbara finlandssvenska kalendern samt receptet på fastlagsbulls-kladdkaka.

Kommenterandet på andra bloggar? Jag har nog sjunkit tillbaka lite i min bubbla och inte orkat engagera mig. Två kommentarer har jag fått ur mig. 


Hur går det med uppsatta mål?

Jag satte i slutet av december upp fem bloggmål för kommande tre månader. Målen inklusive motiveringar finns i sin helhet här. Nu har det gått två månader och här kommer en kort mellanrapport för just denna månad:

 1. Alla inlägg ska ha en bild och var tredje inlägg ska prydas av min egentagna bild.
  ↳ Bildfördelningen under januari månad består av 44,7% egna bilder och 55,26% bilder som fritt får användas utan att ange bildkälla.
 2. Publicera minst ett inlägg varje dag.
  ↳ Publicerade 40 inlägg under månaden, vilket i snitt blir 1,43 per dag. Men även helt konkret har det publicerats något under månadens alla dagar. Nu har jag dessutom hoppat på Blogg100-utmaningen som innebär att man ska publicera ett inlägg per dag de närmaste 100 dagarna.
 3. Erövra och behålla en plats bland Top-100 på bloggtoppen.fi.
  ↳ Dessa februarisöndagar har jag landat på plats 132, 124, 111, och 121. Vad hände där? Har det kommit nya "storbloggare" som petat ner oss andra? 
 4. Lämna minst tre kommentarer per vecka, på andra bloggar.
  ↳ Alltsååå...jag behöver inte ens börja räkna ut något medeltal. Jag har skrivit två kommentarer. På hela månaden. Epic fail! Det har som sagt varit mycket grubblande och ovisshet denna månad och då drar jag mig gärna in i min egen trygga vrå.
 5. Facebooksidan får sin första gillare.
  ↳ Ja! Numera har den två, tillochmed. ;) 

Det var allt för denna månad! Nästa rapport kommer om en månad. 

Tidigare inlägg i samma serie:
Januari 2017
December 2016
   

You Might Also Like

0 kommentarer