Tisdag och vinterkyla

februari 07, 2017

Brrrr vad kallt det blev! Det har ju varit så varmt och snöfattigt denna vinter, att man direkt höjer på ögonbrynen då väderprognosen visar att det ska bli kallare än typ -7. Måndag landade vi bara hemma. Vi kom hem sent och jag som hade sett fram emot att få kramas med sambon och berätta om vår resa, fick istället försöka natta en något förvirrad fröken (medan sambon och pappa bar in våra grejer), som sovit så gott som hela vägen från Åbo och liksom inte greppade detta med att plötsligt vara hemma och jättegärna vilja gosa med kisse.

Trots att vi haft en superbra resa blev jag faktiskt lite ledsen där. Tio minuter på tu man hand är väl inte för mycket begärt? :( Och nu är det ny vecka och vi har inte fått nån tid alls tillsammans. 

Att tisdagen bjöd på strålande sol gjorde i alla fall att humöret höjdes flera kliv. Vi hade ett riktigt gosa-i-famnen-och-läsa-böcker-maraton under förmiddagen, jag passade på att påbörja en egen bok medan fröken sov, och på eftermiddagen gick vi ut i finvädret.

Var via affären som hade "superpäivät", i hopp om att komma lätt undan med middagen idag. De hade annonserat om hel grillad kyckling, men inte så mycket som ett kycklinglår skymtade och jag undrade igen varför jag envisas ställa in mig på nån viss extraprisgrej då dom sällan har dem, alternativt har de tagit slut. Himla märkligt fenomen det där, då all "färdigmat" alltid är slut vid den tidpunkt då folk börjar komma från jobbet och behöver mat. Vi var där vid tretiden och då hade de redan rensat ut allt från grilldisken och skurat den.

Nåja, istället bunkrade jag upp med billig lakrits. Går väl åt småningom.

Vi gick hem och åt lite mellanmål och sedan satte jag igång med maten, medan lilla fröken sprang runt och hojtade "vaaaj e kisse!!!" Sambon kom hem och åt och nu pustar vi ut på soffan.
   

You Might Also Like

0 kommentarer