Reserapport

februari 06, 2017

Nu är vi hemma igen! Efter en helg fylld med kusinbus och familjetid och olika överraskningar. 

Fredag förmiddag gjorde vi oss mest bara hemmastadda hos syrran. Skulle gissa att 30% av dagen gick åt till att gå i trappan. Upp och ner och ner och upp...

Kan ju vara bra att öva på, då vi bor på tredje våningen. Men det blir ju lite tungt för både rygg och psyke då man ska gå krokig som en makaron och inte kan lämna fröken med ögonen för mer än två sekunder ifall hon skulle (det är en tidsfråga liksom) sätta fart mot trappan utan grind. 

På eftermiddagen och kvällen blev det massor med kusinbus, lite utflykt till bokhandeln som hade rea (vi kunde inte motstå att köpa en egen Inndehaapåsstej när den var så billig) och så middag och glass till efterrätt. Vips var klockan 20 och fröken fick gå och lägga sig. Lite tidigare än vanligt då hon var trött efter mycket bus och dessutom upphackad sömn natten innan. Efter att ha telefonerat lite med frökens pappa somnade hon på tio minuter. 

Vi andra pustade ut framför TV:n en stund innan läggdags.

Lördag sov fröken till 9.15 (nästan 13h!) och sedan har vi gått i trappor, ätit frukost, busat och blivit trött, ätit lunch och sedan somnat. I vanliga fall brukar fröken bli trött efter 4 timmars vakentid, men det är liksom ett annat tempo än hemma, med två kusiner (7,5 och 6 år) att hålla reda på. :)


Vi var ute och promenerade / lekte på eftermiddagen, och så blev det småningom nattdags för somliga och melodifestival-start och godis för andra.

Igår söndag var vi iväg en sväng efter frukost för att bunkra upp med lite åländska produkter, och så avnjöt vi varsin Runebergstårta innan det blev dags för sovlur och ihoppackning.

Alicia var superglad på båten, men kunde absolut inte tänka sig att sitta i någon vagn, så lite svettigt blev det ju att hålla reda på henne! Vi var och åt en god hamburgare, gick på taxfree (Alicia fick en mjukiskatt som hastigt och lustigt döptes till 'nasse puh', det är första gången hon gjort det), sprang av och an i en hyttkorridor, hittade en massa ballonger som några konfererande Kokoomus:are hade placerat utanför konferensavdelningen, åkte hiss, och kramade Ville Viking.

Det var något slags lett program där barnen skulle sitta i en ring på golvet och sedan leka lite kurragömma med Ville. Alicia, som troligtvis var minst av alla barn, är ju en sån där som ser till att ta för sig, så hon tänkte ju inte sätta sig i nån ring utan stegade rakt fram till "nallen" och skulle kraaama. ❤️ Det tog inte många sekunder innan hon blev upplyft i famnen där de satt på golvet, och man riktigt såg hur hon stornjöt av att få sitta där och gosa in sig i pälsen med slutna ögon. 😂


Hon sov sedan gott i bilen hela vägen hem, men var lite svår att få att somna om när vi kom hem till pappa och kisse.

Vi har haft en superbra resa, och med oss hem har vi fått bokrea-fynd, äppeljuice, godis och Stallhagen-öl, samt en stor säck med helt gratis ärvda leksaker och kläder.
   

You Might Also Like

2 kommentarer