Kylskåpsordning - uppdrag vecka 5

februari 05, 2017

Jag fnissade lite för mig själv när jag läste vilket veckans uppdrag skulle bli. Rensa och organisera i kylskåpet. Det har ju varit en del kylskåpsdrama här på bloggen så varför inte fortsätta på samma tema? :)Precis som förra veckan får jag nog hitta på något annat att göra, från listan man skrev under den första veckan. För kylskåpet är ett sånt där ställe som jag inte förstår att kan vara rörigt. Javisst, jag kanske inte har så bra ordning på resten av hemmet, men i kylskåpet råder i alla fall full harmoni! ;)

Jag vet inte, men jag har liksom fått bilden av att folk i allmänhet har sina kylskåp proppfulla, så där så man inte ser bakväggen liksom. Det har inte vi. Det är väldigt luftigt i vårt kylskåp och det finns inte en chans att man inte skulle se allt vad som finns där i. Men det beror ju på antalet familjemedlemmar också förstås, vi är "bara" tre och den ena har inga direkta åsikter om vad kylen ska fyllas med, ännu.

Nu kommer jag säkert att få det att låta som att vi är utfattiga och inte har råd med mat, (precis som jag gjorde den gången jag funderade på kameraköp och resonerade att det fanns viktigare saker att lägga pengar på just då). Men sanningen är väl snarare den att vi båda är ganska ekonomiska och tycker det är hemskt onödigt att slänga mat!

Det är ytterst sällan vi köper mer än vi hinner äta. Och det mesta är basvaror som går åt. Vi planerar väldigt noga vad som ska ätas och när. Det "konstigaste" man hittar i vår kyl (dvs används mer sällan än en gång i veckan) är en burk sambal oelek-kryddblandning, en burk rödcurry-kryddblandning och en burk inlagda jalapeno-skivor. De förstnämnda används i grytor och den sistnämnda på pizza. Okej, vi har en burk jordgubbssylt som nog också används mer sällan än en gång per vecka.

Så jag får nog välja något från min egen lista denna vecka också! ☺️

Förra veckan höll jag ju mig i köket så denna vecka väljer jag att städa i badrumsskåpet.
   

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. Här e de åxå väldigt luftigt i kylskåpet. Så får man spontanfrämmande kan det vara svårt att hitta nått att bjuda på😉 vi handlar för några dagar åt gången. Mest ekonomiskt så😀

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, samma här! Men jag har ett knep; ifall kylskåpet innehåller ägg kan man alltid svänga ihop nåt snabbt medan kaffet droppar. ;)

      Radera