Evighetsskorv

februari 28, 2017

Hur länge hade era barn skorv i hårbotten? Här dyker det fortfarande upp trots att fröken snart är två...

Hon hade massiva mängder som bebis. Både i hårbotten och vid tinningarna och till och med vid ögonbrynen. Första lagret kunde skrapas bort bara sådär, utan nån olja eller annat. Det var tjockt och nästan orange och man kunde typ ploga genom det med tumnageln. Ja, ursäkta för detaljerna.

Några andra hudproblem har hon aldrig haft, inte ens röd blöjrumpa, så jag gissar att det måste väl sätta sig nånstans... ;)


Trodde ju att det kanske skulle försvinna så småningom, men det har det inte gjort. Och högst upp på huvudet har vi inte riktigt vågat skrapa förrän nu, området är ju ömtåligt på små barn. 

Att hon dessutom haft mycket hår ända sedan födseln underlättar ju inte. På rådgivningen har de tyckt att vi ska greja med oljor och mössor och saker över natten, men det ääääär ju så jobbigt då oljan fastnar i håret och aldrig försvinner. Krävs många schampotvättar innan oljan sen är borta. Vi har provat med både kokosolja och ceridal. Funkar att skrapa lite försiktigt då hon är svettig också.

Nå, ett par-tre oljebehandlingar har fröken i alla fall fått, inte sådär över natten utan bara under den halvtimme hon suttit i ett bad och lekt medan jag har skrapat, innan vi sedan tvättat bort det. Eller i alla fall försökt tvätta bort... 

Ja, för skorven lossnar ju betydligt lättare med olja. Men att få bort oljan ur håret är inte det lättaste... Och skorven kommer tillbaka förr eller senare.

I söndags gjorde vi en oljebehandling i badet igen, och fick bort det mesta. Hoppas nu att detta var sista gången... Så här (bilden) ser håret ut nu, efter att ha blivit schamponerat två gånger på raken. Fortfarande otroligt flottigt. Blää.
  

You Might Also Like

4 kommentarer

 1. Vi har åxå fortsättningsvis problem med det. Kan det ha något att göra med mängden hår månne? A har ju också haft mycke hår sen födseln....?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, vem vet? Man tycker ju inte att håret skulle vara såå tjockt den första tiden med "babyfjun", men det kanske kan ligga något i det?

   Radera
 2. Jag minns faktiskt inte hur länge det tog, men vi körde nog med oljebehandling då och då. Med Natusan babyolja...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar vara det enda som hjälper. Usch för en kladdfobiker som jag! ;)

   Radera