ABC om mig

februari 04, 2017

Jag tänkte att jag idag skulle bjuda på en lite närmare presentation av mig själv. Har sett att det hittat hit en del nya läsare den senaste tiden, och det är ju alltid trevligt att lära känna personen bakom bloggen, brukar jag tycka i alla fall.

...och ni som följt med ett tag, kanske jag kan bjuda på några överraskningar för er också?


Alicia, heter vår dotter. Det fanns liksom aldrig några alternativ? Jag föreslog detta för sambon ganska tidigt i graviditeten, innan vi ens fick reda på att hon var en hon. Efter ett par minuters överläggande kom vi fram till att det får bli så, då bådas farmödrar dessutom hette/heter Alice i mellannamn.

Bor någonstans på det österbottniska plattlandet. På en backe, visserligen. Har bott hela mitt liv i Österbotten faktiskt, men i tre olika städer.

Crazy catlady. Finns det något sötare än katter? Nej. Visa mig en kattunge och jag gråter.

Dricker ofta te. Nördar lagom mycket och föredrar Ceylon-te framför Assam-te.

Engagerar mig i vad som sker inom webbutveckling, sociala medier och marknadsföring online.

Fascineras av dofter och har alltid lite för mycket doftljus och duschtvål hemma. Behöver dock ha möjlighet att kunna "stänga av" dofterna när det blir för mycket, se punkt H.

Glassoman. Kan lätt äta en halvliter åt gången.

HSP-person. Innebär att jag är lite känsligare för yttre stimuli än andra, lägger märke till detaljer, kanske tänker efter lite mer, och behöver ladda batterierna med jämna mellanrum.

Inside my head there's a radio station... Av någon konstig anledning har jag superlätt för att lära mig låttexter.

Jag och sambon träffades främst via gemensamma vänner, men jag visste ju ungefär vem han var redan innan, då vi även bodde i samma hus, i samma trappuppgång, på samma våning (!). Vi behövde med andra ord inte ens ta på oss skor för att gå och hälsa på varandra. Därför flyttade vi heller inte ihop förrän efter 4,5 år tillsammans då jag blev gravid (helt planerat alltså, både barnet och flytten, även om vi inte visste att vi skulle flytta just hit).

Klär mig (lite för) ofta i randiga tröjor. Gillar klänningar också, men använder dem enligt egen mening alltför sällan.

Längtar alltid efter sommar. Allt är grönt och fint, man behöver inte ägna tio minuter åt att klä på sig själv och barnet lagervis med kläder och så gillar jag ljudet av flygande svalor.

Miste som 15-åring min mamma i en trafikolycka. Kvällen innan var allt som vanligt, på morgonen var hon borta. De fyra följande åren var jag tvungen att åka förbi platsen två gånger om dagen, på väg till och från skolan.

Nära föräldraskap är något jag försöker praktisera. Jag fyller inte alla kriterier, så huvudsakligen genom att följa magkänslan, genom förståelse, genom att vara uppmärksam och genom att betrakta barnet som en "fullvärdig" människa.

Orkar aldrig stiga upp genast, i motsats till sambon som hoppar upp två sekunder efter att klockan ringt. Jag behöver få vakna till i ca 5-10 minuter innan jag kan stiga upp, för att inte gå runt i zombie-mode.

Pålitlig skulle jag vilja kalla mig. Jag gör det jag lovar och håller inte på med en massa skvaller.

Quriosa (okej, det här var en nödlösning): Samtliga familjemedlemmar fyller år inom loppet av två månader, i april-maj. I år fyller vi 32, 2, 10 och 43, i den ordningen (och ifall någon undrade så är det katten som fyller 10).

Ringer hemskt lite. Skickar hellre SMS eller e-post. Det är sällan jag ringer någon annan än pappa.

Shoppar kanske lite för mycket kläder. Tidigare shoppade jag lite för mycket åt mig själv, men sen kom jag på att barnkläder är mycket roligare. ;)

Tidigare samlade jag på reklampennor och har fortfarande en stor samling som saaaakta krymper (i takt med att färgen tar slut). Samlar fortfarande pennor från t.ex. mässor och hotell, men bara sådana som är bra, dvs. känns bekväma i handen och har lagom "glid" i bläcket... :)

Undviker till varje pris getingar. Lider av en hemsk fobi. Värst är det ifall de överraskar en. Får totalpanik.

Viftar ibland en hel del när jag pratar. Jag tänker ofta i bilder och då "ritar jag upp" tankar och idéer i luften medan jag pratar.

Wifi är en mycket bra uppfinning, tycker jag.

Xenofobi var fjolårets ord. Men jag försöker att alltid ha ett öppet sinne och se på saker ur olika synvinklar.

Yngre versioner av mig ville jobba antingen med datorer eller musik (typ DJ). Jag har ju jobbat fyra år med webbrelaterade grejer och musik gillar jag fortfarande, så jag tror inte man sist och slutligen förändras så mycket?

Zzz... Gillar att ligga i sängen. Det är så skönt att få ligga ner! Jag saknar den tiden då man kunde spendera en halv söndag med att snooza och se på serier. Hahaha. *typisk småbarnsförälder*

Åttio- och nittiotalsmusik hör till mina guilty pleasures. Men helt ärligt, vem blir inte på bra humör av lite Ice MC?

Ägnar mig gärna åt fotografering. Förut var det en hobby, men tyvärr har jag inte tid för det på samma sätt längre, då vardagen tar allt mer tid. Och så trivs jag helst bakom kameran, så det är ingen risk att det kommer bjudas på särskilt många selfies i denna blogg. ;)

Önskar att jag småningom skulle hitta ett trevligt jobb, gärna här på orten.

So here's a story from A to Z, you wanna get with me you better listen carefully... ;) 
  

You Might Also Like

0 kommentarer